ADÜ tarihinin en yüksek öğrenci kabulünü bu sene yapacak

ADÜ tarihinin en yüksek öğrenci kabulünü bu sene yapacak

ADÜ tarihinin en yüksek öğrenci kabulünü bu sene yapacak

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), önümüzdeki yıl ailesine katılacak 13 bin 408 öğrenciyle tarihinin en yüksek öğrenci kabulünü yapacak.
Kuruluş tarihi göz önünde bulundurulduğunda Türkiye’nin pek çok köklü üniversitesini geride bırakan ADÜ, özellikle son dönemde gerçekleştirdiği eğitim ve yatırım hamleleriyle adından sıkça söz ettiriyor. Mezuniyet döneminde gurur ve hüznün bir arada yaşandığı ADÜ’de heyecanlı bekleyiş başladı. Bu yıl tüm zamanların üzerinde bir sayıyla 13 bin 408 öğrenci ADÜ Ailesine katılacak.
ADÜ TARİHİNDE YİNE BİR REKOR
ÖSYM’nin verilerine göre ülke genelinde en çok tercih edilen 8. Üniversite olmanın haklı gururunu yaşayan ADÜ, 2016-2017 eğitim öğretim yılında da yeni açılan 18 bölüme kayıt yaptıracak Bin 488 öğrenciyi heyecanla bekliyor. 48 bin öğrencisi bulunan Üniversitemiz, bu yıl tarihinin en yüksek öğrenci kabulüyle yine bir rekora imza atacak. Bu yıl ADÜ Ailesine 13 bin 408 öğrenci daha katılarak ADÜ’lü olacak.
YENİ AÇILAN 18 BÖLÜME 1488 ÖĞRENCİ KABUL EDİLECEK
Yeni açılan Eğitim Fakültesinin İlköğretim Matematik Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği bölümleri, Fen Edebiyat Fakültesinin Alman Dili ve Edebiyatı bölümü, Aydın İktisat Fakültesinin Ekonometri ve Maliye bölümleri, Hemşirelik Fakültesinin Hemşirelik Bölümü, Sağlık Bilimleri Fakültesinin Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Gelişimi ve Ebelik Lisans programlarının yanında AYMES’in Moda Tasarım, Çine MYO’nun Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi, Gıda Teknolojisi ve Lojistik bölümleri, Davutlar MYO’nun Aşçılık ve İkram Hizmetleri bölümleri, Buharkent MYO’nun Alternatif Enerji Kaynakları ve Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Önlisans Programları öğrenci kabul edecek.
“AYDIN’IN DEĞERLERİN FARKINDALIĞIYLA, SORUMLULUKLARIMIZI YERİNE GETİRİYORUZ”
Adnan Menderes Üniversitesi’nin, coğrafi konumu itibariyle birçok avantaja sahip olup bunları faydalı katma değere dönüştürecek potansiyeli olduğunu ifade eden ADÜ Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, “Aydın’ın taşıdığı değerlerin farkındalığıyla, üzerimize düşen sorumlulukları büyük bir mutlulukla yerine getiriyoruz. Adnan Menderes Üniversitesinin artarak devam eden bir marka değeri var. Göreve geldiğimiz günden itibaren gerek fiziksel gerekse insani yatırımları atlamadan ve büyük bir özenle gerçekleştirdik. Bu yıl ADÜ Ailesine katılacak olan öğrencilere şimdiden Adnan Menderes Üniversitesi adına başarılar diliyorum.” dedi.
“ÇOCUKLARIMIZI GÖNÜL RAHATLIĞIYLA GÖNDEREBİLECEĞİMİZ BİR ÜNİVERSİTE”
Göreve geldiği günden bu yana ‘Çocuklarımızı Gönül Rahatlığıyla Gönderebileceğimiz Bir Üniversite’ sloganıyla hedef belirlerken, bu başarının geleceğini bildiklerini ifade eden Bircan, ADÜ’nün uluslararası standartlarda eğitim imkânları sunan, mezunlarının kalitesiyle yurtiçinde ve yurtdışında tanınan, sektörle işbirliğinde öncü, inovasyon yeteneği güçlü bir eğitim kurumu olduğunu söyledi.
FAKÜLTE SAYISI 18’E YÜKSELDİ
Son 2 yılda 6 yeni fakülte ile ADÜ’deki fakülte sayısının 18’e yükseldiğini belirten Prof. Dr. Cavit Bircan, “Kuşadası Denizcilik Fakültesi, Söke Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi ve İslami İlimler Fakültesi ile birlikte ADÜ Ailesi büyümeye, Aydın’ın ve Üniversitemizin marka değerini yükseltmeye devam ediyor. Üniversitemiz, 18 Fakülte, 3 Enstitü, 5 Yüksekokul, 1 Devlet Konservatuvarı, 18 Meslek Yüksekokulu ve 25 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile bilim dünyasına hizmet vermektedir. Akademik çalışmalarımızla bilim ve teknolojiye katkı veren, sektördeki problemleri çözme yeteneği olan, girişimci ve inovatif temelli, güçlü bir eğitim kurumu olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Üniversitedeki yatırımlarımız dışında bilim ve teknoloji üretme noktasında onlarca projemiz var. ADÜ’nün bulunduğu konumdan çıtasını daha da yükselteceğiz. Her alanda bunu yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.