ADÜ Tıp Fakültesi’nde 2. nakil gerçekleşti

ADÜ Tıp Fakültesi’nde 2. nakil gerçekleşti

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde geçtiğimiz hafta yapılan böbrek naklinin ardından karaciğer nakli de yapıldı.

Karaciğer Nakli Sorumlu Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Erdem Barış Cartı başkanlığındaki ekip tarafından ilk kez gerçekleştirilen karaciğer nakli ameliyatında, ilerlemiş karaciğer sirozu teşhisi konulan 55 yaşındaki Kamuran Atlas adındaki hastaya, Denizli’de beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki bir kadavradan alınan karaciğer nakledildi.

 

Yaklaşık 6 saat süren ameliyat, Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Demirkıran, Yrd. Doç. Dr. Murat Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. Gökhan Ünsal, Anestezi ve Plastik Cerrahi ABD başkanlığında 12 kişilik bir ekip tarafından gerçekleştirildi.

 

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan yaptığı açıklamada “Başarılı geçen böbrek naklinden sonra, hastanemizde ilk karaciğer naklini de gerçekleştiriyoruz. Allah daha güzel başarılara imza atmayı nasip etsin” dedi.

 

İlk karaciğer nakli ameliyatını başarıyla tamamladıklarını ifade eden Karaciğer Nakli Sorumlu Uzmanı Yrd. Doç Dr. Erdem Barış Cartı, “Oldukça yüksek riskli bir ameliyattı. Çok şükür hastanın sağlık durumu gayet iyi” şeklinde konuştu.

 

Organ bağışının önemine değinerek vatandaşları organ bağışına karşı bilinçli ve duyarlı olmaya davet eden Genel Cerrahi ABD Başkanı Prof. Dr. Ahmet Demirkıran, “Trafik kazası geçiren bir gencin organları 5 kişiye umut oldu. Karaciğeri Adnan Menderes Üniversitesi’ne, bize geldi. Kadavra ile hastanın kanının uyuşması da çok büyük tesadüf oldu. Denizli’ye gidip karaciğeri alıp getirdik ve hastamıza naklini gerçekleştirdik. Bir hastamızı sağlığına kavuşturmak, bize büyük bir onur ve mutluluk kaynağı oldu. Organ bağışlarının özendirilmesi gerekiyor. Vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Üniversite Hastanesi olarak bundan sonra daha çok organ nakli gerçekleştirmeyi umut ediyoruz.” dedi.

 

Yrd. Doç. Dr. Mustafa Gökhan Ünsal da, “Karaciğer yetmezliği olan bir hastamıza karaciğer nakli için gece yarısı Denizliye gittik. Sabaha kadar koşuşturmaca, yoğun bir gece geçirdik. Yaptığımız karaciğer nakli Aydın’da ilk defa yapıldı ve son da olmayacak. Bundan sonra devamı gelecek. Nakil konusunda değişik yerlerde eğitim almış bir ekibiz. İlkini gerçekleştirdiğimiz karaciğer nakliyle bir hastamızı sağlığına kavuşturmuş olmaktan ayrıca çok mutluyuz.” diye konuştu.

 

Yrd. Doç. Dr. Murat Yılmaz, hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, karaciğer naklini ilk defa gerçekleştirmiş olmanın memnuniyetini yaşadıklarını ifade etti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.