Adü'de Birincioğlu görevi Bircan'a devretti

Adü'de Birincioğlu görevi Bircan'a devretti

Adü'de Birincioğlu görevi Bircan'a devretti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Cavit Bircan, görevi Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu’ndan devir aldı.
ADÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde yapılan devir teslim törenine Aydın Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, Vali Yardımcıları Muhsin Çatmadım ve Alper Faruk Güngör, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, ADÜ akademik ve idari personeli, daire amirleri ve davetliler katıldı.
Devir teslim töreninde konuşan Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, salonu dolduran kalabalığı hem gülümsetti hem de duygulandırdı. Bugünlere gelmesinde anne duasının büyük katkısı olduğunu belirten Birincioğlu’nun “Ben evde annem, kayınvalidem ve eşimle birlikte yaşıyorum. Anne duasının bu kadar kıymetli olduğu ortamda üç kadının duasını alan kişinin sırtı yerine gelmez” sözleri salondakileri gülümsetti.
Birincioğlu, ADÜ’ye 4 yıl idarecilik etmekten, rektör olarak görev yapmaktan ayrı bir şeref duyduğunu ve bundan çok mutlu olduğunu söyledi. Yeni Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan’a tecrübelerini aktaracaklarını e çalışmalarını rapor halinde sunacağını belirten Birincioğlu, “Eğitimli, kaliteli, canlı insan gücüyle bu ülkeyi dünyada hiç kimse tutamaz. Cavit Bircan ve arkadaşlarının üniversiteye çok büyük katkılar yapacağına inanıyorum. Bizlere üşen ne ise her zaman yanlarındayız. Elde ettiğimiz tecrübe ve birikimleri kendileriyle paylaşacağız Bu bir bayrak yarışı. Bu üniversite ve ülkenin çok daha iyi yerlere gitmesi için bizlere ne düşüyorsa biz onların yanında olacağız. Görev yaptığımız 4 yıl içerisinde yaptıklarımızı bir rapor olarak kendilerine sunacağım. Aydın, okumak, yaşamak ve yaşlanmak için en ideal yer. Bunun böyle odluğunu da üniversitemize olan ilgiden görüyoruz. Çok kısa sürede üniversitedeki fakültemizde öğrenci sayımızda ve kalitesinde artış var. Puanlardan bunları anlıyoruz. Birlikte çalıştığımız arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.
Cübbesiyle törene katılan Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, konuşmasının ardından rektörlük cübbesini çıkartarak Prof. Dr. Cavit Bircan’a giydirdi. ADÜ bayrağını Bircan’a teslim eden Birincioğlu’na hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi ve çiçek takdim edildi.
Törene katılan tüm davetliler ve eşi Hatice Bircan’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan ADÜ’nün yeni Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan da, Aydın’ı halkın gönül rahatlığıyla çocuklarını okumak için gönderecekleri bir üniversite haline getireceklerini söyledi. Heyecandan hazırladığı metni okumayan ve kısa bir konuşma yapan Bircan, “Biz bu görevi layıkıyla yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız. Fakülte sayımız, yüksekokul sayı8mız, meslek yüksek okul sayımız neredeyse Aydın’ın tamamına dağılmış olan okullarımızda birçok eksiklerimiz var. Bu dönemde bunları gidermeye çalışacağız. Alt yapı hizmetlerini geliştireceğiz. Bizim sloganımız şu, Kendi evlatlarımızı gönderebileceğimiz, bölümler, birimler ve fakülteler oluşturmak. Gönül rahatlığıyla gönderebileceğimiz bir üniversiteyi Aydın halkına ve üniversitemize sunmak. Bizim derdimiz bu. Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu’na yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Şimdi diğer rektörlerimiz daha iyi anlıyorum, bu süreç inanılmaz zorlu geçecek. Ama biz bu süreci gönül rahatlığıyla ve rahatlıkla atlatacağımıza inanıyorum ve bayrağı daha iyi birine teslime edeceğiz” şeklinde konuştu.
ADÜ’de gerçekleşen devir teslim töreni, Atatürk Kongre Merkezi’nde günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.