ADÜ'de Diyabet ve Beslenme Konferansı düzenlendi

ADÜ'de Diyabet ve Beslenme Konferansı düzenlendi

ADÜ'de Diyabet ve Beslenme Konferansı düzenlendi

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Topluluğu tarafından organize edilen konferansta Uzman Diyetisyen Derya Zünbülcan, diyabet ve beslenme konusunda bilgiler aktardı.
ADÜ Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Topluluğu tarafından üniversiteye davet edilen uzman diyetisyenin konferansına Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Topluluk Başkanı Doç. Dr. Dide Kılınç, akademisyen ve öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Gelecekte bu alanda kendilerine meslek edinecek üniversite öğrencilerinin kendisini davet etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Zünbülcan " 2011 yılında üniversiteden mezun oldum ve ne zaman öğrencilerle bir araya gelsem ayrı bir mutluluk ve heyecan duyuyorum. Konferansa katılım gösteren öğrencilerin alanlarına bu kadar ilgili olmaları ayrıca öneme sahip bir konu. Umarım ileride başarılı bir meslek hayatına sahip olursunuz" diye konuştu.
Bilgisayar sunumu eşliğinde desteklenen konferansta uzman diyetisyen, diyabetin nedenleri ve mücadele yöntemleri, yemek düzeni, ana ve ara öğünler nasıl ve ne sıklıkta olmalı, günlük protein tüketimi hangi dozlarda olmalı, diyet programları hazırlarken danışmanla nasıl iletişim kurulur gibi konularda önemli bilgiler aktardı.
Program sonunda ADÜ Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Topluluğu Başkanı Kılınç, katılımlarından dolayı Zünbülcan’a teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.