ADÜ’de gazeteciliğin geleceği konuşuldu

ADÜ’de gazeteciliğin geleceği konuşuldu

ADÜ’de gazeteciliğin geleceği konuşuldu

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Dr.Mustafa Canbey’in konuşmacı olarak katıldığı “Gazeteciliğin geleceği ve medyadaki yeni yönelimler” konulu konferans gazetecilerden ve gelecekte gazetecilik mesleğini seçmek isteyen gençlerden yoğun ilgi gördü.

 

Program öncesi ADÜ TRektörü Cavit Bircan’ı makamında ziyaret eden Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Canbey’e Rektör Bircan tarafından ADÜ’nün hediye paketi takdim edildi.

 

Konferansa, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Genel sekreter Vekili Yrd. Doç . Dr. Mustafa Aslan’ın yanı sıra Basın İlan Kurumu Aydın İl Müdürü Mevlüt Uluçamlı, Aydın Gazeteciler Cemiyet Başkanı Semra Şener, akademik ve idari personel, basın mensupları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Konuşmasına Basın İlan Kurumunun devletin medya adına faaliyet gösteren bir kurum olduğunu ifade ederek başlayan Dr. Canbey, radyo ve televizyonun ortaya çıkmasıyla gazetenin daha da güçlendiğinden söz ederek katılımcılara kitle iletişim araçlarının birbirine olan etkilerinden bahsetti.

 

“Dijital mecra, hem radyoyu hem de gazeteyi tehdit ediyor”

 

Dr. Canbey, dijital alanda hızlı bir ilerleme ve değişimin söz konusunu olduğunu ifade ederek “Medyanın, insanın olduğu yere yönelmesinin yanı sıra insanların da dijital mecralara doğru yönelmesiyle, gazetelerin tirajları düşmektedir. Yeni neslin yazılı basından çok dijital medyadan haberlere erişmesi de bu durumu desteklemektedir.” dedi. Canbey, bu değişime uyum sağlamamızın, çağın ruhuna ayak uydurabilmek adına önemli bir rol oynadığını ve gelecekte medyanın var olması için dijital medyayı dikkate almamız gerektiğine de dikkat çekti.

 

Gazete 30-40 yıl içerisinde son bulabilir

 

Dr. Canbey, gazeteciliğin her daim hayatımızda olacağından ancak gazetenin 30-40 yıl içerisinde son bulabileceğinden söz ederek bazı önde gelen fütüristlerin konuşmalarından alıntılar yaptı ve birkaç sene öncesinde yazılı medyanın dijital medyanın önünde olduğuna dair istatistikler sundu.

 

Gazetelerin dijital mecrayı desteklemesinin önemine ve özgün içerik üretmenin gerekliliğine de değinen Dr. Canbey, insan kaynağı anlamında çok güçlü bir alt yapıya ihtiyaç duyulduğunu, yazılı basının daha uzun ömürlü olabilmesi için günümüz çağına ayak uydurması gerektiğini belirtti.

 

Etkinlik, katılımcıların soru ve görüşlerinin alınmasının ardından Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan’ın Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Dr.Mustafa Canbey’e Teşekkür belgesi verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.