ADܒDE “HER YÖNÜYLE D VİTAMİNİ”

ADܒDE “HER YÖNÜYLE D VİTAMİNİ”

ADܒDE “HER YÖNÜYLE D VİTAMİNİ” SEMPOZYUMU YAPILDI


Gerçek Gazetesi
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Atatürk Kongre Merkezi"nde “Her Yönüyle D Vitamini” sempozyumu gerçekleşti ve her yönüyle D vitamini tartışıldı.
Tıp Fakültesi FTR AD"dan Prof. Dr. Ömer Faruk Şendur"un moderatörlüğünde gerçekleşen sempozyumda, Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Aslıhan Karul, Prof. Dr. Nezih Meydan, Doç Dr. Ayça Özkul ve Yrd. Doç Dr. Ufuk Eryılmaz ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi FTR AD Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Simin Hepgüler D vitamininin farklı yönleriyle ilgili olarak birer konuşma yaptı.
ADÜ Uygulama ve araştırma hastanesinden ve çevre illerden gelen yaklaşık 100 civarında hekim ve sağlık çalışanının ilgi ile izlediği toplantıda konuşmaların ardından yapılan bilimsel tartışmalar oldukça yoğun geçti. Son olarak toplantı ile ilgili konuşan Prof. Dr. Ömer Faruk Şendur; yurdumuzda D vitamini eksikliğinin yaygın bir durum olduğunu, bu vitaminin eksikliğinin birçok hastalığa zemin hazırlayabileceği ve tedaviyle bu sorunların çok kolay aşılabileceğini ifade etti.Şendur, “Kas iskelet sistemine olan olumlu etkilerinin çok iyi bilinmesine rağmen bazı sistem hastalıkları ile D vitamini ilişkisi son yıllarda araştırmacıların gözde konusu haline geldi.
D vitamini eksikliğinin son yıllarda yapılan araştırmalarda bazı kalp hastalıkları, nörolojik hastalıklar ve hatta kanser ile ilişkili olabileceği ileri sürülmektedir” dedi.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.