ADÜ’de ilk organ nakli gerçekleştirildi

ADÜ’de ilk organ nakli gerçekleştirildi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde ilk organ nakli gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı’ndan organ nakli için ruhsat alan ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde ilk nakil gerçekleştirildi. 6 aydır hemodiyalize haftada üç kez giren 29 yaşındaki bilgisayar teknisyeni Murat Mutun için uygun böbrek bulunamayınca, annesi Fadime Mutun’dan alınan böbrek 5 saat süren operasyonla, oğlu Murat Mutun’a nakledildi.

 

Anne Fadime Mutun, oğlunun sağlığına kavuşması için böbreğinin bir tanesini hiç tereddüt etmeden oğluna verdiğini ifade etti.

 

Murat Mutun ise, “Böbrek rahatsızlığımın kronik olduğu teşhis edildi. Haftanın 3 günü diyaliz makinesine bağlı yaşıyorum. Annem bana böbreğini veriyor. Allah razı olsun hakkını hiçbir şekilde ödeyemem” dedi.

 

İlk organ nakli 5 saat sürdü

 

ADÜ Hastanesi’nin ilk organ nakli ameliyatı, Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Yeniçerioğlu, Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ender Demirkıran, ADÜ Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Yrd. Doç. Dr. Eyüp Murat Yılmaz, Genel Cerrahi Yrd. Doç. Mustafa Gökhan Ünal, Nefroloji Bilim Dalı Doç. Dr. Hakan Akdam ile Genel Cerrahi Yrd. Doçent. Dr. Erdem Barış Cartı tarafından yapıldı. Beş saat süren operasyonda, Türkiye’nin ilk organ nakli ameliyatını gerçekleştiren ve Başkent Üniversitesi kurucusu Mehmet Haberal ve ekibi gözetiminde gerçekleşti.

 

Bircan “ADÜ adına önemli bir adım”

 

Organ nakli operasyonunu gerçekleştiren ekibi ziyaret eden Bircan, “Üniversitemiz hastanesinde organ nakli ameliyatı başarılı şekilde gerçekleştirildi. Tüm ekibe teşekkür ediyorum. 3 aşamalı bir süreçten geçtik. Organ nakli yapabilmek için önce hocaları eğitime gönderdik. Bir yıllık eğitimin ardından doktorlarımız sertifikalarını aldı. Hastanemizin altyapısını oluşturduktan sonra Sağlık Bakanlığı’ndan onay aldık ve organ nakline bugün başladık. ADÜ adına bu önemli bir adım. İlk organ naklinin, Mehmet Haberal ve ekibi gözetiminde yapılması da çok önemliydi. Bundan sonra organ naklinde hastanemizi daha ileri noktaya taşımayı amaçlıyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.