Adü'de kapak koruyucu ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi

Adü'de kapak koruyucu ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanedi’nde kapak koruyucu kök replasmanı ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.

ADÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesine nefes darlığı ve çabuk yorulma şikâyeti ile başvuran ve aort anevrizması (damar genişlemesi) ile ileri derecede aort kapak yetmezliği saptanan 73 yaşındaki Ömer Karabacak, gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşturuldu.
Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Ali Özkısacık, hastanın “Kapak Koruyucu Aort Kök Replasmanı (Kalpten Çıkan Ana Damarın Kalpten Çıktığı yer, kalbin çıkışı)” ameliyatı ile sağlığına kavuşturulduğunu ve yaklaşık bir yıldır hastanemizde başarı ile uygulanan bu yöntemin ülkemizde az sayıda merkez tarafından uygulandığını söyledi. Özkısacık, yaptığı açıklamada, hasta Ömer Karabacak’ın ameliyatı esnasında kalp kapaklarının iyi durumda olduğunun saptanması nedeniyle aort(Kalpten çıkan ana damar) kapağını koruyarak sadece aort kökünü değiştirme kararı aldıklarını ve 4 saat süren ameliyat sonrası hastanın 3 gün içinde yoğun bakımdan çıkarılarak servise alındığını kaydetti.
Prof. Dr. Özkısacık, ameliyat sonrası yapılan tetkiklerde bir problem ile karşılaşılmadığı ve kalp kapağında kaçak olmadığı gözlemlenen hastanın sağlığına kavuşarak, taburcu edildiğini söyledi. Özkısacık, protez kapak kullanılan hastaların aksine “Kapak Koruyucu Aort Kök Replasmanı (Kalpten Çıkan Ana Damarın Kalpten Çıktığı yer, kalbin çıkışı)” ameliyatı geçiren hastaların, ameliyat sonrası dönemde kan sulandırıcı ilaç kullanmak zorunda olmadıklarına da dikkat çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.