ADÜ’de sosyal hayatta ilişkiler konuşuldu

ADÜ’de sosyal hayatta ilişkiler konuşuldu

Adnan Menderes Üniversitesi Psikoloji ve PDR Topluluğunun birlikte düzenlediği “İşyerinde, Okulda, Özel ve Sosyal Hayatta İlişkiler” konulu konferans, Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda gerçekleşti.

Konferansın moderatörlüğünü ve ev sahipliğini üstlenen Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şakiroğlu yaptığı açılış konuşmasında, ADÜ’de çok sayıda etkinlik gerçekleştirildiğini, bunlardan birinde konuklarımızı ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, doğru iletişim kurmanın önemine değindi. Şakiroğlu, bilinçli farkındalık düzeyi kavramının, birisini dinlerken bedenimiz ve zihnimizin farkında olarak dinlemesi durumu olduğunu söyleyerek, sahip olduğumuz duyguları iletişime dökmenin öneminden bahsetti.

 

Eğitimci, Yazar Özgür Bolat “Bir insanı hem mutlu hem başarılı ne yapar?” sorusunu salondakilere yönelterek interaktif bir sunum gerçekleştirdi. Korkuyu ve kaygıyı yenmenin olayın özü olduğunu; ödül, rekabet koşul gibi kavramların kişinin dengesini bozduğunu belirten Dr. Özgür Bolat, insanın içindeki boşluğu başarı, saygınlık, otorite, güç, para vb. ile doldursa bile bunun geçici olacağını söyledi. İnsanın kaygılarından kurtulduğunda, çevresine değer katıp etki yaratmaya başlayacağını sözlerine ekleyen Bolat, “Gelecekte yaşayanlar kaygılıdır, anda olmaları mümkün değildir.” dedi.

 

15 Temmuz 2016 gecesi CNN Türk’e gerçekleştirilen baskında, yayını kesmek zorunda kalmalarına rağmen bu zor durumu başarıyla yöneten CNN Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş, “Siz kriz yönetemezseniz, o sizi yönetir. Bu ülke bizim kaderimiz, bizim sınavımız.” dedi. Bir yere bakarken, oraya nereden baktığımızın önemli olduğuna dikkat çeken Aktaş, “Farklı perspektifler sunmalıyız. Herkes uçabilir, mesele havada kalabilmektir.” diyerek hayatta sürekliliğin önem taşıdığını söyledi.

 

İletişimi doğru kurmanın önemine de değinen Aktaş, konuşmayı değil susmayı bilmenin gerekliliğine vurgu yaptı. Evliliklerde birbirini değiştirmeye çalışmanın gerçek sevgi ve aşk olmadığından bahseden Erdoğan Aktaş “Kişiler ilişkilerde birbirini tüketmeden sevgilerini yaşamalı. Hayat bu kadar karışık değil. Hayatın teorisi ve pratiğini kendimize uygun hale getirip uygulamalıyız.” şeklinde konuştu. Gençlere başarılı olmaktan ziyade mutlu olmalarını tavsiye eden Erdoğan Aktaş, “Kendinize inanın dünya dönüyorsa, biraz da siz içinde olduğunuz için dönüyor. Zamanı iyi değerlendirin. Her şey zaman içinde akıp gidiyor, anlık olarak değişiyor, anı ıskalamayın” mesajını verdi.

 

Soru cevap bölümünün ardından katılımcılara teşekkür belgelerinin Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Kılınç tarafından verilmesiyle, konferans sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.