ADÜ'lü genç Türkiye'yi Norveç'te temsil edecek

ADÜ'lü genç Türkiye'yi Norveç'te temsil edecek

ADÜ'lü genç Türkiye'yi Norveç'te temsil edecek

Norveç’in Lillehammer kentinde 12-21 Şubat 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan 2. Gençlik Kış Olimpiyatları’na Türk Milli Olimpiyat Komitesi tarafından Genç Türkiye Elçisi olarak ADÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ndan (BESYO) Arş. Gör. Alper Kartal seçildi.
Olimpiyat Genç Türkiye Elçisi Arş. Gör. Alper Kartal, Türkiye’den olimpiyatlarda katılmaya hak kazanan 13 sporcunun sosyalleşmesini ve etkinliklere katılmasını sağlayacak.
Türkiye ekibinin başında yer alacak olan Arş. Gör. Alper Kartal, Türkiye’yi temsil edecek kafilenin olimpiyatlarda en iyi şekilde temsil edilmesi noktasında ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Kartal, 2. Gençlik Kış Olimpiyatları için 15-18 yaşları arasında yaklaşık 70 ülkeden 1.100 genç sporcunun Lillehammer kentinin yanı sıra Hamar, Gjøvik, Øyer ve Oslo’da müsabakalarda mücadele edeceğini belirterek, organizasyon süresince spor müsabakaları yanında eğitim ve kültür konularında çeşitli programlar yapılacağını anlattı. Kartal, “Oyunların vizyonu, dünya gençliğine spor yapmaları ve Olimpik değerlere uygun yaşamaları yolunda ilham vermektir. Bu Oyunlarda başarılı olan pek çok genç daha sonra Olimpiyat Oyunları’nda da başarı göstermiştir. Olimpiyat Oyunları’nda yer alan kış sporları disiplinlerinin biraz daha azı Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda da yer almaktadır. Ayrıca, Oyunların ruhuna uygun olarak eğlenceli ve hızlı bazı farklı disiplinlerde yarışmalar yapılmaktadır. Oyunlara Türkiye’den Curling dalında iki erkek, iki kız, Kayakla Atlama’da bir erkek, Snowboard Cross dalında bir erkek, bir kız, Kızakta bir erkek, bir kız, Kayaklı Koşu’da 1 kız, 1 erkek ve Alp Disiplini’nde 1 kız, 1 erkek sporcunun katılması kesinleşti” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.