Adü'nün bildirileri ulusal kongrede en iyiler arasına girdi

Adü'nün bildirileri ulusal kongrede en iyiler arasına girdi

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğretim üyelerinin hazırladığı bildiriler, ulusal kongrede en iyiler arasında yer aldı.

Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Serdar Koca ve Doç. Dr. Yücel Başımoğlu Koca’nın çalışmaları Sağlık Bakanlığı, Karadeniz Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi tarafından 26-30 Ekim 2015 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen uluslararası katılımlı Ulusal Su ve Sağlık Kongresi’nde en iyi 15 sözlü bildiri arasında yer aldı.
ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Serdar Koca’nın, Şifa Türkoğlu, Lütfiye Gencer ve Melike Özdemir ile birlikte yürüttüğü “Zeytin Karasuyunun Genotoksik Etkisinin Allium Test Yöntemiyle Araştırılması” başlıklı çalışması ile Doç. Dr. Yücel Başımoğlu Koca’nın,Yasemin Adalı ile birlikte yürüttüğü “Büyük Menderes Nehri’nden Yakalanan Balıkların Bazı Dokuları Üzerine Kirliliğin Etkileri: Histopatolojik Bir Araştırma” isimli çalışmaları; Sağlık Bakanlığı, Karadeniz Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Katılımlı Ulusal Su ve Sağlık Kongresi’nde en iyi 15 sözlü bildiri arasında yer alarak, büyük bir başarıya imza attı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.