ADÜ'nün düzenlediği Diyabetik Ayak Workshopu büyük ilgi gördü

ADÜ'nün düzenlediği Diyabetik Ayak Workshopu büyük ilgi gördü

Uluslararası Diyabetik Ayak Sempozyumu, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Ertuğrul başkanlığında gerçekleşti.

Yerli ve yabancı uzman hekimlerin katılımıyla gerçekleşen Uluslararası Diyabetik Ayak Sempozyumu öncesinde ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesinde düzenlenen workshopta Doç. Dr. Bülent Ertuğrul, Doç. Dr. Emre Özker ve Operatör Dr. Semih Bağhaki Diyabet hastalığının ayaklar üzerindeki etkilerini, hastalığın evrelerini, tedavi yöntemlerini ve kullanılan ilaçların hastalık üzerindeki etkilerini uygulamalı olarak anlattı.
Doç. Dr. Bülent Ertuğrul workshopta gerçekleştirdiği sunumda, Diyabetik Ayak komplikasyonlarına bağlı olarak her 10 dakikada 30 hastanın ayağının kesildiğini belirterek bu hastalığın bazı kanser türlerinden daha tehlikeli bir hastalık olduğuna dikkat çekti. Hastalığın belirtilerini anlatan Doç. Dr. Ertuğrul, hastalık teşhis edilirken dikkat edilmesi gereken konular hakkında uyarılarda bulundu. Doç. Dr. Emre Özker, hastalığa karşı uygulanan tedavi yöntemlerini anlatarak tedavi sırasında ilaçların kullanımı hakkında bilgiler verdi. İlacın 12 hafta süresince kullanıldığını anlatan Doç. Dr. Özker, ilacın yan etkileri konusunda da uyarılarda bulundu. Operatör Dr. Semih Bağhaki, şeker hastalarında meydana gelen kalp ve böbrek problemlerinin bu hastalığın kontrollerinde daha çok dikkat çektiğini ve ayak yaralarının gözden kaçabildiğini belirterek; “Bir şeker hastasında ayak yaralarının ortaya çıkması o hastalığın ileri safhaya ulaştığını gösteren bir tehlike çanıdır” dedi.
Sempozyumun öncesinde gerçekleşen workshop sonunda Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesinde katılımcılara yönelik ilacın kullanımı ve yara bakımı uygulamalı olarak gösterildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.