Adü'nün yeni rektörü Cavit Bircan oldu

Adü'nün yeni rektörü Cavit Bircan oldu

Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) yeni rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın; Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’nda yaptığı sürpriz görevden alma ve atamanın ardından 14 üniversitenin yeni rektörlüğüne yaptığı atamaları da gece yarısı duyurusu ile kamuoyuna iletildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 üniversiteye yaptığı rektör atamalarının içersinde ADÜ Rektörlüğü’ne de Prof. Dr. Cavit Bircan’ı atadı.
30 Ekim’de gerçekleştirilen, 11 adayın yarıştığı ve 757 öğretim üyesinden 725’inin oy kullandığı ADÜ rektörlük seçimlerinde 711 geçerli oyun 162’sini alan Rektör Mustafa Birincioğlu birinciliği kaptırmamış, Prof. Dr. Cavit Bircan 100 oy alarak ikinci, Prof. Dr. Mehmet Kamil Öcal 91 oy alarak üçüncü, Prof. Dr. Sabri Barutça 62 oy alarak dördüncü, Prof. Dr. Galip Bakır 61 oy alarak beşinci ve son olarak da Prof. Dr. Bakiye Uğur 55 oy alarak YÖK’e gidecek ilk 6 aday içersine girmeyi başarmışlardı. İlk 6 adayın belli olmasından sonra YÖK bu sayıyı 3’e düşürmüş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önüne birinci sırada Prof. Dr. Cavit Bircan, ikinci sırada Prof. Dr. Mehmet Kamil Öcal ve üçüncü sırada da Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu gönderilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.