ADÜ REKTÖRÜ BİRİNCİOĞLU:

ADÜ REKTÖRÜ BİRİNCİOĞLU:

ADÜ REKTÖRÜ BİRİNCİOĞLU:Bir dönem daha görev istiyorum

Söke’ye kazandırdığı üniversite yatırımları ile Söke‘nin evladı olmanın haklı gururunu yaşayan Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu Ekim ayında yapılacak olan ADÜ Rektörlüğü seçiminde yeniden adaylığını açıklayarak bir dönem daha görev yapmak istiyor.

6 diploma sahibi olan ve iki üniversite daha bitirmeyi hedefleyen Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, “En büyük arzum bir dönem daha rektör kalmak” dedi.

ADÜ'de Ekim ayında yapılacak rektör seçimleri öncesi tekrar rektörlüğe aday olan ADÜ Rektörü Mustafa Birincioğlu, rektörlerin siyasi bir kimlik olmadığına ve akademisyen olduğuna dikkat çekerek, bir problem ve konu verildiği takdirde sabaha kadar üç ayrı proje yazacağını belirtti. Birincioğlu, “Benim işim bu, fikir üretirim, proje yazarım. Bunun için yetiştirildim. Bu niteliklere sahip bu ülkede çok fazla insan yok” ifadelerini kullandı.

Birincioğlu Rektörlük yaptığı dönem içinde birçok önemli gelişmenin olduğunu söyleyerek, “ADÜ’de 16 fakültemiz var. Bunlardan Kuşadası Denizcilik Fakültesi, Söke Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Nazilli Güzel Sanatlar Fakültesi yeni açılan fakülteler. Burç Termal Otel’in Üniversitemize devri (Valiliğe başvuru yapıldı), Kuşadası kampüs alanı için 400 dönüm arazi Üniversitemize devri (başvuru yapıldı devir aşamasında), Davutlar beldesinde Denize kenarı 8 dönüm arazi (başvuru yapıldı devir aşamasında), Kuşadası, Ortaklar ve Merkezde muhtelif arsa ve taşınmazların Üniversitemize devri, Teknokent’ in kurulması, Araştırma Uygulama Hastanesi Ek Binası (18 bin m2), Otel (Hasta Yakınları, Öğrenci ve Veliler vs.), Yeni Fakülteler için Dekanlık Binaları, Kampüs Peyzaj Planlaması, KYK (Merkez, Nazilli, Söke, Kuşadası ve Didim yurt yapımı), Çok Amaçlı Salon, Bilgi İşlem Altyapısının Güçlendirilmesi e-devlet Uygulamaları, Uzaktan Eğitim Programları, Çift Anadal ve Yandal Programları da planlanan projelerimiz. Öğrenci sayımız da yüzde 52 artarak, 38 bin 398’e ulaştı” açıklamalarında bulundu.

“ADÜ 45 BİN KİŞİLİK BİR AİLE”

‘Siyasete girmeyi düşünür müsünüz?’ sorusuna, siyaset kurumunun da önemli olduğunu fakat rektörlüğün üniversiteye direkt etki yönünden daha uygun bir makam olduğunu belirten Rektör Birincioğlu, “Bugüne kadar yapılan işler son derece başarılı. Eğer arkadaşlarımızdan oy alabilirsek, YÖK’ten geçersek ve Cumhurbaşkanı da bizi atarsa bir dönem daha rektörlük yapmak arzusundayım. Adnan Menderes Üniversitesi 45 bin kişilik bir aile. Aydın’ın en büyük ailesidir. Ekonomiye direkt ve dolaylı katkılarını düşünürseniz, bütçemizi 180 milyon kabul edin, 90 milyon civarında da hastane bütçesini kabul edin. Yaklaşık 270 milyon TL. Burada okuyan çocukların kendi harcamaları, ailelerinin harcamaları, diğer ekonomik faaliyetlerle birlikte yuvarlak hesap bunun 4 katıdır. Yaklaşık bir milyar TL’lik Aydın ekonomisine katkısı vardır. Bu büyüklükte katkı yapan başka bir kurum var mıdır? Üniversiteler bulundukları yerleri yeşerten, şenlendiren kurumlardır. Adnan Menderes Üniversitesi ilin göz bebeği konumundadır” açıklamalarında bulundu.

“REKTÖR’ÜN SÖKELİ OLMASI SÖKE’DEKİ HEVESİ ARTTIRIYOR”

Sökeli Rektör Mustafa Birincioğlu, Söke’de ve Nazilli’de yapılan yatırımları da değerlendirerek, Söke’de yapılan yatırımlarda üniversitenin bir lirasının bile olmadığını söyledi. Birincioğlu, “Söke’de müthiş bir birliktelik ve ortak bir çalışma var. Orada görmüş olduğumuz destek bizim hevesimizi çok arttırıyor. Rektörün sökeli olması oradaki hevesi arttırıyor. Olumlu etki oluyor. Normalde Söke, Kuşadası, Didim, Davutlar birbirlerini tamamlayan ilçeler. O bölge içinde havza planlaması yapmak gerekiyor. Biz üniversite olarak böyle bakıyoruz. Yani Davutlar'daki okulumuzun Kuşadası’ndakinden bir farkı yok. Adeta onlar birbirinin mahallesi gibi, kanunen de zaten mahalle konumuna geldi. Söke, Kuşadası, Davutlar birbirlerine 15 dakika mesafede yerler. Bir İstanbul ölçeğinde baktığınız zaman farklı semtler gibi düşünün. Ama sadece oradan değil, biz Nazilli'den de çok fazla destek görüyoruz. Bunu mutlakla söylemem lazım. Başta Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'tan müthiş destek görüyoruz. Hiç bir yerde görmediğimiz desteği görüyoruz. Kendisine minnettarım. Desteklendiği zaman o bölgede iyi şeyler oluyor” diye konuştu.

“ADÜ’NÜN BU BÖLGEYİ İŞLEYECEK ELEMANLARI YETİŞTİRMESİ LAZIM”

Aydın’ın yaşamak için, öncelikle okumak için, yaşlanmak için, en ideal kent olduğunu her fırsatta dile getiren Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, “Aydın’a çok sayıda öğrenci ailesiyle birlikte gelip yerleşiyor. Bu Dünya'nın en güzel bölgesine, burada yaşayan insanların sahip çıkması lazım. Bu yapılmadığı zaman başkaları gelir bu değeri verir, sahip çıkar. O yüzden içinde bulunanların ve bu kurumların özellikle üniversitenin bu bölgeyi işleyecek elemanları yetiştirmesi lazım. Bizim de yeni açtığımız branşların tamamı kıyı şeridindekiler turizme dayalı, iç kesimlerde de daha ziyade tarıma yönelik ticarete yönelik ve diğer destekleyici bölümler. Üniversite, coğrafya neyi emrediyorsa ona yönelik yeni bölümler açıyor ve bölgenin kalkınması için alt yapıya uygun alanlar yetiştirmeye gayret ediyor. Bizim de fonksiyonumuz bu” dedi.

“6 DİPLOMA SAHİBİ, 2 OKUL DAHA OKUYACAK”

En son 6’ıncı diplomasını Kamu Yönetimi bölümünden alan ADÜ Rektörü, bundan sonra iki okul daha okumak istediğini söyledi. En son İlahiyat ile öğrencilik hayatını bitireceğini söyleyen 51 yaşındaki Rektör Birincioğlu, “Arada bir okul okuyacağım ama en son ilahiyatla bitireceğim, öbür tarafın soruşları zor çalışmak lazım. ADÜ’de Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında tezsiz yüksek lisans yaptım. Bundan sonra puanım nereyi tutarsa orada okuyacağım” diyerek, bugüne kadar okuduğu bölümleri şöyle sıraladı:

“Tıp Fakültesi, Farmakoloji, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, İşletme Fakültesi, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi.”

"KAZANAN ADÜ OLACAKTIR"

Seçimler öncesi çalışmalarını yoğunlaştıran Rektör Birincioğlu, kendisinin dışında 8 rektör adayının daha bulunmasını, "Rektör adayları hocalarımızın hepsi değerlidir. Bir hizmet yarışıdır. Hizmete bu kadar kişinin talip olması iyi bir şeydir. ADÜ'nün hizmet yarışından gelişerek, huzurlu bir şekilde çıkacağını ümit ediyorum. Kazanan ADÜ olacaktır" diyerek değerlendirdi.

MUSTAFA BİRİNCİOĞLU KİMDİR?

1963'te Söke'de doğdu. Söke Lisesi'ni 1980 yılında bitirdi. 1987 Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1996'da İnönü Üniversitesinden Tıbbi Farmakoloji Uzmanlığı'nı aldı. 1997'de İnönü Üniversitesi'nde Yrd. Doç. olarak çalışmaya başladı. 1998'de Amerika Birleşik Devletlerine University of South Alabama'ya gitti. Altı ay süre ile kardiyak iskemi ve ön koşullama konularında Prof. Dr. James M. Downey ile çalıştı.

2000 yılında doçent oldu. 2001-2003 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri, Ulusal Teknoloji ve Standartlar Enstitüsü'nde Prof. Dr. Miral Dizdaroğlu ile DNA hasarı ve onarımı konularında çalıştı. Amerika'da bulunduğu sürede NIH'te klinik araştırmalar, klinik farmakoloji ve Çin bitkileri farmakolojisi konularında eğitim aldı. 2003 yılı sonunda Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı'na atandı. 2004-2005 yılları arasında Türk Farmakoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu.

2006 yılında Profesör oldu. 2007'de Gazi Üniversitesi'nden Akupunktur eğitimi aldı. Ayrıca Sağlık Kurumları İşletmeciliği (Ön lisans) ve İşletme Fakültesi mezunu olan Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, 2003 yılından bu yana Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesinde Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır. Temel ilgi alanları, kardiyovasküler farmakoloji, klinik araştırmalar, tamamlayıcı tıp ve akupunkturdur. SCI de yayınlanan dergilerdeki atıf sayısı 726, yayın başına atıf sayısı 18,62; H indeksi:13'dir. Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu evli ve iki çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.