Ağaçlandırma seferberliği

Ağaçlandırma seferberliği

TEMA gönüllüleri “Milli Ağaçlandırma Seferberliğine” tam destek verdiTEMA AYDIN İL TEMSİLCİSİ ÖZDEMİR: - "ÜLKEMİZİN AĞAÇLANDIRMASI İÇİN BAŞLATILAN BU ÇALIŞMALARA KATKI SAĞLAMAKTAN ÖTÜRÜ BÜYÜK BİR MTLULUK DUYUYORUZ.


Gerçek Gazetesi
TEMA Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, TEMA'nın 1992 yılında Türkiye'nin geleceğini tehdit eden erozyon ve çölleşme tehlikesine karşı, toplumsal duyarlılığı arttırmak, bu mücadelenin bir devlet politikası haline gelmesini sağlamak amacıyla kurulduğunu belirtti. Vakfın bugüne kadar 330 bin gönüllü üyeye ulaştığını hatırlatan Özdemir, vakıf olarak Milli Ağaçlandırma Seferberliğini desteklediklerini bildirdi.
TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir yaptığı açıklamada, gönüllüler olarak gece gündüz demeden ağaçlandırma çalışmalarının içerisinde olduklarını söyledi. Son 15 yılda 70 ağaçlandırma projesi ile 4 milyon 700 bin fidanı toprakla buluşturduklarını anlatan Özdemir, "TEMA olarak, Başbakanlığımız tarafından daha önce yürürlükte bulunan kanunumuza dayalı olarak başlatılan 'Milli Ağaçlandırma Seferberliği'ni' kutluyor ve gönülden destekliyoruz. Aydın halkını şubat ayı başına kadar durmadan fidan dikmeye davet ediyoruz.Ülkemizin ağaçlandırması için başlatılan bu çalışmalara katkı sağlamaktan ötürü büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu seferberliğin başarıya ulaşması için yapılacak ağaçlandırma çalışmalarında, yurdumuzun bir karış açık alanı bırakılmamalı, ağaçlandırmalar doğal bitki örtüsü ile uyumlu yapılmalıdır. Ağaçlandırma seferberliğine, erozyonun yoğun yaşandığı alanlardan başlanmalıdır. Hangi gerekçe ile olursa olsun ağaç kesimi durdurulmalı artık odun ısınma maddesi olmamalıdır" dedi.
Ağaçlandırma çalışmalarında fıstık çamı, mantar meşesi, palamut meşesi, kestane, ceviz gibi türlerin tercih edilmesi gerektiğine işaret eden Mehmet Özdemir, yetiştiricilik faaliyetlerinde ormanlara zarar vermeyen hayvan türlerinin tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Özdemir, dini bayramlarda mezarlılardaki yabani mersin satımının yasaklanması ve bunun yerine mezarlıklarda ağaçlandırma çalışmalarına ağırlık verilmesini istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.