AGC Söke Şube Başkanı Esmer’den Basın Bayramı açıklaması

AGC Söke Şube Başkanı Esmer’den Basın Bayramı açıklaması

AGC Söke Şube Başkanı Esmer’den Basın Bayramı açıklaması

Esmer, “Basın mensuplarına saldırılar devam ettikçe,
saldıranlar ve azmettirenler yakalanmadıkça basında
özgürlükten ve demokrasiden söz edemeyiz”
Gerçek Gazetesi
Basın"da Sansürün Kaldırılışının 101. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Aydın Gazeteciler Cemiyeti Söke Şube Başkanı Ali Esmer, açıklamasında yerel basın çalışanlarının yaşadıkları sıkıntılara da değindi.
Esmer, “Basında  sansürün kaldırılışının 101"nci, Lozan antlaşmasının 86"ncı yıldönümünü kutluyoruz. Bu anlamlı günde, basın özgürlüğünde kaygı verici gelişmeler yaşanıyor. Türkiye, Arnavutluk, Komor Adaları ve Tanzanya"yla aynı sırada (101"nci) yer alırken biz basın özgürlüğünden bahsedemeyiz.
Basına yönelik sindirme ve yıldırma  politikaları sürerken, medya kuruluşlarına uygulanan yasal ve ekonomik baskıların yanında, hükümet yetkililerinin basına yönelik olumsuz tutumları her gün artmaktadır. 2009 basın özgürlüğü açısından kaygı verici gelişmelerin yaşandığı bir yıl olarak hafızalarda  kalacaktır.
Basında sansürün kaldırılışının 101"nci yılını kutladığımız bu günde, basın özgürlüğünde 101"nci sırada yer almamız , günden güne özgürlüklerimizin kısıtlandığının en büyük göstergesidir.   Anayasanın 27"nci maddesi "Basın hürdür, sansür edilemez, devlet, basın ve haber alma hürriyetlerini sağlıyacak tedbirleri alır” der. Ne hazindir ki, milli mücadelenin kazanılmasında önemli rol oynayan, milli mücadeleye güç veren, yerel basın susturulmak istenmektedir. Yerel basın ve yerel basın mensuplarının üzerinde siyasi ve ekonomik baskılar devam ederken, halkı doğru bilgilendirmek, tarafsız haber yapmak halkın istek ve görüşlerini iletmek üzere denetim görevini yapan basın mensupları saldırıya uğramakta, saldıranlar ve azmettirenler yakalanmamaktadır. Korku imparatorluğu yaratarak, basın mensuplarına saldıranlar ve azmettirenler yakalanmadığı sürece basın özgürlüğünden ve demokrasiden söz etmemiz mümkün değildir.
Halkın çıkarlarının savunucusu ve özgür düşüncenin gelişmesi için mücadele veren basın mensupları, tüm olumsuz şartlara rağmen görevini halk için yapmaya devam edecektir. Demokrasinin sağlıklı temeller üzerinde yükselmesinde basın ve basın özgürlüğünün korunması ve geliştirilmesinin vazgeçilmez önemi vardır. Basında sansürün kaldırılışının 101"nci yıl dönümünde 984 yerel radyo ve televizyon yayıncı kuruluşu yargılanmaktadır. Yerel radyo ve televizyonların telif sorunu çözüme kavuşturulmamıştır. Yasa değişikliği yapılarak Anadolu"da zor şartlar altında yayın yapan yerel radyo ve televizyonların sorunları giderilmelidir.
Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK"ün  "Basın Hiçbir Şekilde Zorbalık ve Baskıya Tabi Tutulamaz, Basın Bir  Ulusun Gözü, Kulağı ve Sesidir"", sözlerini anımsatıyor, Aydın Gazeteciler  Cemiyeti  Söke Şubesi adına tüm basın mensuplarının, basın bayramlarını kutluyor, başarı ve esenlikler diliyorum” dedi. AGC Söke Şubesi bugün saat 9.45"te Atatürk Anıtı"na çelenk koyacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.