AGC Yönetimi düştü

AGC Yönetimi düştü

- 12 kişi daha cemiyet yönetiminden istifa etti



Gerçek Gazetesi
Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Söke Şubesi'nde geçtiğimiz hafta yaşanan istifalara yenileri eklendi. İlk olarak Durmuş Tuna'nın istifasını, yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcısı Gülsüm Tuna'nın istifası takip etmişti. İstifalar üzerine AGC Söke Şubesi Başkanı Ali Esmer'in basın açıklaması yapması üzerine 12 istifa daha yaşandı. Ali Esmer'in görevi bırakmak yerine yazılı basın açıklaması ile cevap vermesi üyelerin bir bir istifa dilekçelerini yönetim kurulu üyesi Abdullah Ziya Kabak'a teslim etmelerine neden oldu. Öğleden sonra başlayan istifa trafiği akşam saatlerinde son buldu ve istifa sayısı 12'ye yükseldi.
Yönetim kurulunda görev yapan ve başkan yardımcısı olan Gülsüm Tuna ve Esra Ölmez'in istifaları üzerine yönetim kurulu yedek listeden iki üye ataması da yapılamadı. 1. yedek Mehmet Uca gelen teklifi kabul etmeyip, istifa ettiğini açıkladı. Bunun üzerine diğer yedek üyelere yönelindi, ancak Refik Mercan (2. sıra), Güven Ölmez (3. sıra), Levent Tuncer (6. sıra), Fethiye Koyuncu (7. sıra), Durmuş Tuna (8. sıra)'nın da istifa etmiş oldukları için yönetim kuruluna iki üye ataması yapılamadı. İstifa etmemiş olmasına rağmen 5. sıradan yedek üye Leyla Şenol'un da üniversite öğrencisi olduğu ve Söke'de ikamet etmediği için ataması yapılamadı. AGC Söke Şubesi'nin 8 kişiden oluşan yönetim kurulu istifa eden iki üyenin yerlerine atama yapamadığı gibi, 12 kişinin Ali Esmer'e yönelik tepki istifasında bulunması Söke Şubesi'ni sıkıntılı hale soktu.
Denetim kurulu asil üyesi Ensar Turgut Tekin ve Aydın genel kurul asil delegesi Kerim Yalçınkaya'nın da istifa etmeleri cemiyetteki sıkıntıyı gözler önüne serdi.
25 aktif üyesi bulunan Söke Şubesi toplamda 14 kişinin cemiyet üyeliğinden istifa etmesiyle 12 kişi kaldı. 8 asil ve 8 yedek yönetim kurulu, 3 asil ve 3 yedek denetim kurulu, 5 asil ve 5 yedek Aydın genel kurul delegesinden oluşan Söke Şubesi kayıtlı üye sayısı bakımından zor durumda kaldı.
Bilindiği gibi; Yeni Söke Gazetesi cemiyete kayıtlı değildi ve Gerçek Gazetesi, Radyo Mix, Maraton TV, Maraton Radyo, Söke TV, AS Radyo'nunda cemiyetten ayrılmasıyla şube önemli bir güç kaybına uğradı.
İstifa eden üyeler: Durmuş Tuna, Gülsüm Tuna, Ensar Turgut Tekin, Av. Mustafa Açıcı, Kerim Yalçınkaya, Mehmet Ali Meşe, İmdat Güçlü, Güven Ölmez, Esra Ölmez, Mehmet Uca, Refik Mercan, Levent Tuncer, Fethiye Koyuncu, Asil Görgülü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.