AGD Başkanı Aydın, “Gazetecilik mesleği

AGD Başkanı Aydın, “Gazetecilik mesleği

AGD Başkanı Aydın, “Gazetecilik mesleği daha saygın günlere kavuşmalı”

Gerçek Gazetesi
Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydın, “Gazetecilik mesleğinin daha saygın, gazetecilerin daha özgür olabileceği günlere en kısa sürede kavuşmamızı diliyorum” dedi.
24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir açıklama yapan AGD Başkanı Mehmet Aydın, “Basında sansürün kaldırılışının 106. Yıldönümünü idrak ediyoruz. Fakat geçmişte "Bayram" olarak kutlanan 24 Temmuzları, günümüzde bir bayram havasında kutlamak mümkün değildir. Çünkü günümüzde genel manada basın ve ifade özgürlüğünün önündeki engeller bir yana, özellikle son yıllarda bazı kurum ve kuruluşlarda gelişen "kendi haberini kendin hazırla ve servis et" kültürü ile basına 1908 öncesinden daha ağır sansür uygulanmaktadır. Kurum ve kuruluşların sadece iyi yönlerini, başarılarını ve övgülerini abartılı bir şekilde anlatan, haber bilgisinden ve yeterliliğinden noksan metinler ve yine güzel yönleri gösteren fotoğraflarla yayın kuruluşlarına servis edenler, uyguladıkları bu gizli sansüre rağmen, bir de arsızca gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramlarını kutlamaktadır” diye konuştu.
Aydın"a hızla yerleşen bu yanlış kültür ile yerel basın mensuplarına sansür uygulayan kamu kurum ve kuruluşlarının bu yanlışlıktan bir an önce vazgeçmesini isteyen Aydın, şöyle konuştu: “Derneğimizin bağlı bulunduğu Gazeteciler Konfederasyonumuzun Genel Başkanı Nuri Kolaylı"nın da ifade ettiği gibi, basın özgürlüğünün önündeki engeller kalkmadıkça, 24 Temmuzlar bizler için bayram değil, dayanışma günü olacaktır. Bu günü bir bayram olarak kutlamamız mümkün değildir. Fakat 24 Temmuzları tekrar bayram olarak kutlayabileceğimiz şart ve ortamların oluşması için her platformda mücadelemizi etkin bir şekilde sürdüreceğiz. Samimi duygularla 24 Temmuz nedeniyle kutlama mesajı yayınlayan, telefon ya da diğer iletişim araçları ile derneğimiz vasıtasıyla meslektaşlarımıza iyi dileklerini ileten ve başarı dileyen gerçek basın dostlarına teşekkür ediyoruz. Gazetecilik mesleğinin daha saygın, gazetecilerin daha özgür olabileceği günlere en kısa sürede kavuşmamız dileğiyle, başta dernek üyelerimiz olmak üzere tüm meslektaşlarımızın 24 Temmuz dayanışma günlerini kutluyoruz” (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.