Ağız ve Diş Sağlığı Haftası başladı

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası başladı

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası başladı

Arif Akçay
Gerçek Gazetesi
Ülkemizde bilimsel diş hekimliği eğitiminin 22 Kasım 1908'de başlaması nedeniyle kutlanılan Diş Hekimliği Günü ve Ağız, Diş Sağlığı Haftası kutlamaları ilçemizde de başladı.
Aydın Diş Hekimleri Odası Söke Temsilciliği, Başkan Talat Kadir Sezgin ile bir grup Diş Hekimi dün sabah saat 10.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak saygı duruşunda bulundular.
Daha sonra Söke Kaymakamı Celil Ateşoğlu ile Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi'ye nezaket ziyaretinde bulundular.
Bu gün de Yenikent Nebahat Alpan İÖO'da öğrencileri diş taramasından geçirecekler.
Atatürk Anıtı önündeki programda bir konuşma yapan Diş Hekimleri Odası Söke Temsilcisi Talat Kadir Sezgin özetle; "Bu yıl Diş Hekimliği Günleri'nin 100. yılını yaşamaktan gurur duymaktayız.
22 Kasım'ı da içine alan hafta Toplum Ağız ve Diş Sağlığı haftası olarak kutlanmakta olup, topluma yönelik çeşitli etkinliklerle ağız ve diş sağlığının önemini anlatmaya gayret göstermekteyiz. İsteyerek seçtiğimiz bu meslekte günümüz şartlarında bazı zor koşullarla karşılaşmış olduğumuz açıktır. Özellikle diş sağlığı hizmetlerinin Birliğimizce özelden hizmet alımı şeklinde olması gerektiği konusunda ısrarlarına rağmen, kamudan hizmet alımına daha da ağırlık verilmesi meslektaşlarımızı zor durumda bırakmaktadır.
Yapılması gereken kamudaki Dişhekimi istihdamını Dişhekimi olmayan yada yetersiz olan yerleşim alanlarına yapmak ve kamunun özel sağlık kurum ve kuruluşlarından dişhekimliği hizmetlerini en iyi şekilde almasının ve dişhekimlerinin emeğini daha verimli ve üretken bir şekilde kullanabilmesinin yolu bu anlayışın hayata geçirilmesi ile olacaktır.
Toplumsal vizyonundaki yerini korumak ve daha ilerilere götürmek için uğraş veren tüm meslektaşlarımın günlerini kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.