AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem esnafı suç işlemeye teşvik etti

AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem esnafı suç işlemeye teşvik etti

Milletvekilinin T.C. Mahkemesinin kararını hiçe sayan tavrı tepki gördü.

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in, Salı günü Söke ziyaretinde yaptığı açıklamalar şok etkisi yarattı. Milletvekili Erdem'in, Söke Çayı Islahı Projesi ile ilgili yaptığı açıklamaları Söke'nin gündemine bomba gibi düştü. Söke halkı, "Bizi kimler yönetiyor!!!" demekten kendilerini alamadılar. 

Her seçim döneminde adayların projeleri arasında yer alan Söke Çayı'nın Islahı Projesi, ilk defa Belediye Başkanı Süleyman Toyran yönetimindeki Söke Belediyesi tarafından ciddiyet kazandırılması  esnafları harekete geçirmişti. Söke Çayı üzerinde bulunan dükkanların yıkılıp, dere yatağının ıslahı sonrasında bu bölgede rekreasyon alanı yapılma düşüncesinin netlik kazanması üzerine harekete geçen esnaf bir dizi girişim başlatmıştı. Bu girişimler arasında AK Partili Milletvekillerinin Söke'ye davet edilmeleri ve sorunun milletvekillerine yerinde iletilmesi de vardı. Buluşma gerçekleşti gerçekleşmesine ama sorunun çözümü konusunda bir arpa boyu yol alınamadı. Milletvekili Erdem'in kendisini davet eden esnafı yanıltıcı bilgiler vermesi durumu iyice içinden çıkılmaz bir hale soktu. Sorumluluk sahibi bir politikacının kullanmaması gereken ifadeler kullanan Milletvekili Erdem, dayanağı olmayan sözlerle tam bir yasa tanımamazlık örneği sergiledi. Milletvekili Erdem'in bir Bakan edasıyla konuşması ve çare arayan insanların gözünün içine baka baka umut dağıtması, 2015 yılında yapılacak genel seçimler düşünülerek atılmış bir adım olarak değerlendirildi.  Bir politikacının ileriye dönük oy avcılığı olarak görülen konuşmada şu görüşlere yer verildi:

"…Söke Belediyesi, Söke halkı, Söke kamuoyu, Söke basını derse ki, hayır burada proje yapılmasın, bu proje uygulanmasın biz de bu projeyi yaptırmayız ve uygulatmayız. Bu kadar basit. (Dükkanların yıkılması yönündeki mahkeme kararının hatırlatılması üzerine kekeleyerek) O mahkeme kararı 2006 yılında alınmış. Bunu uygulayacak olan kim? Söke Belediyesi. Uygulamış mı? Uygulamamış. Bundan sonrada uygulamaz. 2006 yılından kaç yıl geçmiş. Sekiz yıl geçmiş. Doğru mu? Sekiz yıldan beri Söke Belediyesi bu mahkeme kararını uygulamadıysa bundan sonrada uygulamaz. Bu kadar basit. Söke Belediyesi'ne de bu mahkeme kararının uygulanmasıyla ilgili hiç bir Devlet kurumu baskı yapmaz. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi!!! Şimdiye kadar yapmadığı gibi…!!!"

Ortada dükkanların yıkılması gerektiği yönünde bir mahkeme kararı olduğu halde, sırf esnafla CHP'li Söke Belediyesi yönetimini karşı karşıya getirmek için, "Söke Belediyesi'ne de bu mahkeme kararının uygulanmasıyla ilgili hiç bir Devlet kurumu baskı yapmaz!!!" şeklinde kanun tanımaz bir üslup ve tarz takınılması Söke halkını isyan ettirdi. Esnafı kışkırtarak, Söke Belediyesi yönetiminin üzerine salmaya yönelik sinsice kurgulanmış bir oyunun yaşama geçirilmeye çalışılması olarak değerlendirilen basın toplantısı tam bir fiyasko olarak değerlendirildi. Milletvekili Erdem'in, "Söke Belediyesi, Söke halkı, Söke kamuoyu, Söke basını derse ki, burada bu proje yapılmasın, bu proje uygulanmasın, biz de bu projeyi yaptırmayız ve uygulatmayız." şeklindeki ifadeleri de; elbirliğiyle kanunları çiğneyelim, yasaları tanımayalım, orman kanunlarıyla yönetelim şeklinde suç işlemeyi teşvik edici sözler olarak değerlendirildi. 

Mahkeme kararını hiçe saymaya yönelik, "…O mahkeme kararı 2006 yılında alınmış. Bunu uygulayacak olan kim? Söke Belediyesi. Uygulamış mı? Uygulamamış. Bundan sonrada uygulamaz. 2006 yılından kaç yıl geçmiş. Sekiz yıl geçmiş. Doğru mu? Sekiz yıldan beri Söke Belediyesi bu mahkeme kararını uygulamadıysa bundan sonrada uygulamaz. Bu kadar basit…" şeklindeki ifadeleri de; Kendince belirlediği 8 yıllık zaman aşımı süresiyle T.C. mahkemesinin aldığı kararı yok saymak olarak değerlendirildi. 

Söke halkı şimdi şu sorunun cevabını arıyor. Mehmet Erdem sade bir milletvekili olduğu halde, bir Bakanın bile veremeyeceği güvence ve garantileri vererek esnafı suç işlemeye teşvik etmesinin yasalar karşısındaki cezai müeyyidesi nedir?

Milletvekili Erdem'in sözlerine kanarak, dozerler kapıya dayandığında yıkıma müdahale edecek esnafın burnu kanadığında bunun hesabını verebilecek mi?

Söke halkı sordu, bir de Gerçek Gazetesi olarak biz sormak istiyoruz!!!

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, "Belediye yönetimi olarak mahkeme kararını uygulamaya sokmadığımız için göreve geldiğimizden beri suç işliyoruz. Olası bir faciada, bir kişinin burnu kanasa yasalar karşısında hesap vereceğiz hatta ceza alacağız" uyarısında bulunuyor. Böyle bir durum karşısında, mahkeme kararını uygulanmadıkları için Belediye Başkanı Toyran ve arkadaşlarını yargılanmak isteyen Devletin kurumlarını nasıl durdurmayı düşünüyorsunuz???

Bir de Kuşadası halkı adına sormak istiyoruz!!!

Sade bir milletvekili olmanıza rağmen, Bakan yetkilerinin bile üstünde donanıma bürünerek açıklamalar yapıyorsunuz. Mademki bu kadar yetkiye sahipsiniz, neden Kuşadası Çevre yolu Projesi, Kuşadası halkına söz verildiği gibi turizm sezonuna yetiştirilemedi ve hâlâ daha bitirilemedi? 

Milletvekili Erdem'in sorumlu politikacı örneği sergileyip, en kısa sürede cevap vermenizi bekliyoruz. 

dsc_0324.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.