AK PARTİ SÖKE'DE, YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ HASAN TURHAN İSMİYLE UMUTLANDI

 

Durmuş TUNA

AK Parti'nin, 2014 yılında yapılacak yerel seçimler için iddialı olduğu anlaşıldı. AK Parti Aydın İl Yöneticisi Hasan Turhan'ın Söke İlçe Başkanı olarak atanması yeni bir sürecin başlangıcı oldu. 

Yeni bir süreç ama zorlu bir süreç. 

Deneyimli bir siyasetçi olan Hasan Turhan bu süreçte partisini yerel seçimde başarıya taşımak için çalışacakt. Önceliği güçlü bir yönetim oluşturmak. Oluşturulacak güçlü yönetimle de yerel seçimler için start verilecek. Güçlü bir yönetim oluşturulursa, aday gösterilecek belediye başkanı ve meclis üyelerinin belirlenmesinde sıkıntı yaşanmayacaktır. Güçlü yönetim aynı zamanda güçlü aday ve ekibini de Söke vitrinine sunacaktır. Söke seçmeninin teveccühünü alacaktır.

Hasan Turhan'ın atanmasıyla birlikte parti içerisinde bir hareketlenme olduğunu görüyoruz. Bir heyecan dalgası oluştu. Partiden yıllar önce istifa etmiş, birşeylere kırılıp kabuğuna çekilmiş bir çok küskün partilinin Hasan Turhan'ın görevlendirilmesiyle birlikte partiye dönmeleri yönünde bir ışık doğdu. Bu görüşü dillendiren küskün partililer var.

"Ne pahasına olursa olsun, hiç bir karşılık beklemeksizin Hasan Turhan ve ekibine destek vermeliyiz" diyorlar…

Hatta, aday adayları arasında Hasan Turhan'ın adı geçmezken bile diğer 4 adaydan kime görev verilirse o aday etrafında kenetlenmesi gerektiği yönünde görüşler belirtiliyordu.

Şimdi ise partiyi topralayacak, partiyi yerel seçimlere güçlü bir şekilde hazırlayacak bir adayla yola çıkılıyor.

Hasan Turhan ismi neden doğru bir karar derseniz şu cevabı verebilirim…

Önümüzdeki günlerde yönetim listesi açıklandığında göreceğiz! İlçe başkanlığı için aday olan isimlerden bile yönetimde yer alanlar olacak. Bu da doğru bir isme görev verildiğinin göstergesidir.

İlçe başkanlığına aday olan bazı isimlerin, il başkanlığında İl Başkanı Sadık Atay ile yaptıkları görüşmede Hasan Turhan'ın başkanlığında oluşacak yönetimde görev alabileceklerini bildirmiş olmaları da Hasan Turhan'ın ne kadar isabetli bir karar olduğunu göstermektedir.

AK Parti İl Yönetimi Söke'de ve Kuşadası'nda seçimi almak istiyor. İl Başkanı Sadık Atay Söke'ye ve Kuşadası'na ayrı bir önem gösteriyor. Milletvekili olmayı düşünen Sadık Atay için yerel seçimler önemli. İlçelerde elde edilecek başarı milletvekilliği yolunda kendisini şanslı kılacaktır.

Bu nedenle de son dakikada Söke için Hasan Turhan'ın aday adaylığına onay verdi. Çünkü biliyoruz ki, Hasan Turhan'ın adaylığına "Hasan Turhan il yöneticisi olarak bana lazım" diyordu.

Uzun lafın kısası; yerel seçimler öncesinde Hasan Turhan'ın ilçe başkanı olarak görevlendirilmesi parti içinde heyecan yaratmıştır. Bu olumlu rüzgar; yanlış adımlar atılmazsa ve küskünler kucaklanabilirse semeresini verir. 

Rakip partiler için ise bu atama iyi olmadı…

AK Parti'yi Söke'de toparlayacak bir adayla yola çıkıyor olması MHP ve CHP'nin hesaplarını bozdu.

Aday adayı olan diğer 4 siyasetçi arkadaşa yetersiz demiyorum ama parti tabanının  Hasan Turhan ismiyle umutlandığını görüyorum. 

Dediğim gibi; aday adayı olan bu arkadaşlardan da en az birinin Hasan Turhan'ın listesinde yer alacağına inanıyorum.

Zaman her şeyin ilacıdır. Bekleyip göreceğiz. Hasan Turhan beklenildiği gibi umutları yeşertebilecek mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar