AK PARTİ KURTULMUŞ, MHP UZUNIRMAK SAYESİNDE ÇUVALLADI

Topuklu Efe Özlem Çerçioğlu'nun sosyal belediyecilik anlayışı CHP'nin başarısına büyük katkı yaptı

7 Haziran seçimleri nihayet sonuçlandı. Aydın'da tahmin edildiği gibi beklenilen oldu. 3+3+1 korunur ya da 4+2+1 olur tahmini yapılıyordu. 4+2+1 oldu.

Vatana, millete hayırlısı olsun.

Ortak görüş; "CHP'nin 3 milletvekili garanti, 4'ü zorluyor" şeklindeydi. Bu görüşün nedeni AK Parti ve MHP'nin milletvekili sıralamasında yanlış tercih yapması olmuştur. 

AYDIN'I OKUYAMADILAR...

AK Parti'nin büyük hezimet yaşayacağı hep söylendi. Bir milletvekili çıkarabileceği yorumları da yapıldı. Ben de, "2 milletvekili garanti, 3 sıkıntılı" dedim. AK Parti'nin Aydın'daki gibi bir çok ilde hezimet yaşamasının en büyük sorumlusu Numan Kurtulmuş'tur. Aydın İl'i Süleyman Soylu'nun da sorumluluk alanındaydı. Soylu'nun Aydın'da başarısız aday tercihi milletvekili sayısını 2'ye düşürmüştür. Başarılı siyasetçi Soylu maalesef ki; bu kez başarılı olamadı. O da Kurtulmuş gibi, Aydın'ı iyi okuyamadı. 2 ve 3. sıra adayları sürükleyici isimler değildi. 2. sıra adayı Abdurrahman Öz ve 3. sıra adayı Zeynep Karahan Uslu isimleri 3 milletvekili için yeterli değildi. Halbuki ilk üçe Mustafa Savaş ve Metin Yavuz'u koysalardı 3 milletvekilini koruyabilirdi.

Kurtulmuş'un bu kadar acemice davranması ve Soylu'nun da yanlışa müdahale edememesi inanılır gibi değil…

UZUNIRMAK MHP'Yİ TEKELİNE ALDI

4. kez milletvekili seçilme başarısı(!) gösteren Ali Uzunırmak MHP'yi Aydın'da ele geçirmiştir. Aydın'ı ele geçirmekle kalmamış hatta Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de ele geçirmiştir. Baksanıza Aydın için ne isterse yaptırıyor. 2. sıraya yazdırttığı milletvekili adayı Hayri Güleç tam bir fiyaskoydu. 70 yaşında bir adam neden aday olmak ister ki. Hem de kalp hastası. Kalbinden ameliyatlı. Bu ikilinin iş ortağı olması yanlış tercihte etken olmuştur?

Nazilli Belediyesi 2 dönemdir MHP'de olmasına rağmen Nazilli'nin adayına 4. sıradan milletvekilliği için şans tanınmıştır. Nazilli insanına büyük haksızlık yapılmıştır. MHP açısından büyük potansiyele sahip Nazilli'nin 4. sıraya yerleştirilmesinin nedeni Ali Uzunırmak'ın korkularından kaynaklanmaktadır. Uzunırmak 2. adam istemiyor. Kendisine rakip istemiyor.

2014 yerel seçimlerinde Söke'de parti kapatmaya varan plânın yansımalarını bugün görmekteyiz. Bugün yaşadıklarımızı o gün yazmıştım. Uzunırmak'ın milletvekilliği yolunda ayağına dolanacak Söke'yi yok etmek için kriz çıkarttığını belirtmiştim. Ne yazık ki; Söke bu oyunu göremedi. Uzunırmak'ın Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Yusuf Keremit bugün belki de 1. sıra adayıydı ve milletvekiliydi. Yusuf Keremit; o gün MHP Söke İlçe Başkanı olan ve Uzunırmak'ın marifetiyle görevden alınan Metin Mutafoğlu ile girdiği inatlaşmada siyasi hayatının bittiğinin farkına varamadı.  

Nasıl olsa Aydın'da 1 milletvekilliği garanti ya! 1. sırayı da Uzunırmak kendisi alıyor ya! varsın gerisinin canı çıksın... 

Nazilli gibi Söke'de de farklı bir durum söz konusu değil. Söke'nin Hüseyin Karagöz gibi pırıl pırıl adayı ancak 3. sırada kendisine yer bulabildi. Karagöz çok ama çok çalıştı ama o da Uzunırmak'a olan tepkinin önüne geçemedi.

Çine'de de Uzunırmak'a tepki çok büyüktü. Uzunırmak tepkilerden dolayı Çine'ye yalnız giremedi. Söke ve Nazilli adaylarını yanına destek kuvvet almak zorunda kaldı. Bir çok MHP'li, Uzunırmak'tan kurtulmak için Aydın'da baraja takılmak için dua etti.

Biz ne söylersek söyleyelim, istediğimiz kadar çenemizi yoralım sonuçta Uzunırmak'ın plânı tutmuştur. Tek adam zihniyeti MHP'de oluşmuştur. Kaybeden MHP olsa da Uzunırmak kazanmıştır.

Nede olsa, "Mevzubahis Uzunırmaksa gerisi teferruattır"

CHP TOPUKLU EFE İLE KAZANDI

7 Haziran seçiminin Aydın'da kazananı elbette ki CHP olmuştur. CHP hem ön seçim yaptı hem de örgütlü çalışmanın meyvelerini topladı. CHP'nin ülke genelinde milletvekillerini ön seçimle belirlemesi halkın hoşuna gitti. Ön seçim parti içinde de kırgınlığa ve küskünlüğe fırsat vermedi. 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun sosyal belediyecilik adına yaşama geçirdiği projelerinin tuttuğunu gördük. Halka inmeyi başaran Aydın'ın Topuklu Efe'si Özlem Çerçioğlu seçime çok büyük katkı sağladı. Halk Ekmek, Halk Et, Halk Otobüsleri ve de AYBA ile her zaman halkın yanında olmayı başaran Başkan Çerçioğlu başarının önemli mimarlarındandır. CHP Aydın Örgütü ve de milletvekili seçilen isimler Topuklu Efe'nin katkısını görmezden gelemezler. Büyük Başkan Özlem Çerçioğlu adaylardan daha çok çalıştı.

Aydın'da CHP'nin milletvekili sayısı 3'ten 4'e çıktı. Aydın'ın milletvekili sayısı 8 olduğu zaman da 4 milletvekili çıkarma başarısı gösterilmişti. Şimdi ise; milletvekili sayısı 7'dir ve 4 milletvekili çıkarılmıştır.

CHP bu başarının tadını birlik ve beraberlik içerisinde çıkarmalıdır

Önceki ve Sonraki Yazılar