AK PARTİ'DE FETÖ/PDY TEMİZLİĞİ İÇİN KOLLAR SIVANDI

AK PARTİ'DE FETÖ/PDY TEMİZLİĞİ İÇİN KOLLAR SIVANDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A MEYDAN OKUYAN FETÖ FİRARİSİ İŞADAMINI AKLAMAYA ÇALIŞTILAR

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA
15 Temmuz'da yaşanan işgal (darbe) girişimi sonrasında Türkiye genelinde tepeden tırnağa başlatılan paralel yapı operasyonları beklenildiği gibi siyasilere de sıçrıyor.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'ABASINDAN İHBAR YAĞIYOR
Milletvekillerinin akrabalarına ve belediye başkanlarına kadar uzanan operasyonlarda kimsenin gözünün yaşına bakılmayacağının mesajını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararlı tutumu artarak devam ediyor. Özellikle yerel basın mensuplarının kendisine önemli ihbarlarda bulunduğu bilinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu bilgileri Başbakan Binali Yıldırım ile paylaşıyor. AK Parti kadroları tarafından incelenmesi emri verilen bir çok ihbarın sonuçlanma aşamasında olduğu biliniyor. AK Parti Genel Merkezi, parti içindeki Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının tespiti için çalışma başlattı.
PARTİ İÇİ FETÖ TEMİZLİĞİ İÇİNCİDDİ ADIM
AK Parti Genel Merkezi parti içinde daha etkin bir temizlik için çok ciddi bir adım attı. AK Parti Genel Merkezi tarafından Kasım-Aralık ayı itibariyle ülke genelinde tüm il ve ilçelerde kongreye gidiliyor.
Ani bir kararla önce İlçe'lerde ardından İl’lerde kongreye gitme kararı alındı. AK Parti almış olduğu bu ani kongre kararıyla teşkilatları yenileyecek.
Kongre süreçleri önce Eylül, Ekim ayı gibi ilçelerde il ve ilçe delege seçimleriyle başlayacak ardından Kasım ayında ilçe yönetimleri ve son olarak da Aralık ayında da il yönetim seçimleri yapılacak.
AK Parti de normal kongre sürecinin 2017 yılı Haziran ayı başlayıp, yıl sonunda bitirmesi gerekirken, alınan bu ani kararla süreci yaklaşık bir yıl gibi zamanla öne çekmiş oldu.
"HİÇ BİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK" DEMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'da yaşanan kalkışması sonrası yaptığı bir konuşmasında, "Bundan Sonra Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak" demişti. Dediği gibi de oldu ve bir çok alanda Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonları ardarda geldi. Ancak kamuoyunun merakla beklediği ilçe ve il teşkilatlarında özellikle de yönetici konumundaki eski cemaat bağlantısı olan parti yöneticilerine ne zaman sıra geleceğiydi. Geçmişte cemaat olan şimdi ise terör örgütü konumundaki yapılanmanın parçası olan siyasetçilere; valiler, kaymakamlar, savcılar ve hakimler ihbar gelse bile işlem yapamıyorlar. FETÖ/PDY bağlantıları bilindiği halde, AK Parti'de mevcut yönetimde olan ve siyasi gücü elinde bulunduran bir çok kişi görevleri sonlanınca yargıya hesap verecekler. 
SÖKE AK PARTİ YÖNETİ’MİNİN SİCİLİ BOZUK
Söke'de de bu özellikte bir çok isim var ama siyasi güç ellerinde olması nedeniyle şimdilik hesap vermekten kurtuluyorlar. Buna rağmen Söke AK Parti'de iki yöneticinin FETÖ/PDY bağlantısı belgelendi. N.K. isimli bir yöneticinin oğlu, M.B. isimli bir yöneticinin de ağabeyi Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında tutklandı. Hatta yöneticinin ağabeyi A.B. uzun süre firari durumdayken 2 Ağustos'ta teslim olmuştu. Yine mevcut yönetimin göreve getirdiği bazı idarecilerin FETÖ/PDY bağlantısı belgelendi ve ya tutklandı ya da görevden uzaklaştırıldı. 
SÖKE AK PARTİ GAZETECİLERE BASKI UYGULADI
İşin ilginç tarafı ise; Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından, "FETÖ'cüleri ihbar edin" şeklinde özellikle basın mensuplarına çağrıda bulunulmasına rağmen, bu iddiaları ortaya atan gazetecilerin AK Parti Söke İlçe Başkanlığının siyasi gücünü kullanarak baskı uygulamasıydı. 
ERDOĞAN'A MEYDAN OKUYAN FETÖ FİRARİSİ İŞADAMINI AKLAMAYA ÇALIŞTILAR
AK Parti Söke İlçe Başkanlığı'nın gözle görülür en önemli FETÖ/PDY savunuculuğu ise; firari işadamı Şahin İlgi aleyhinde yaptığımız haberimizin yalanlanmaya çalışılması olmuştu. Sahte belgeler kullanılarak, FETÖ firarisi Şahin İlgi'nin aklanmaya çalışılması, Söke eski Kaymakamı Mehmet Demirezer'in haberimizi doğrulamasıyla AK Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer'i sıkıntıya sokmuştu. Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, 5. Olağan Kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a meydan okumuş ve ogün orada bulunan Şahin İlgi avuçları patlayana kadar meydan okumayı ayakta alkışlamıştı.
BENZER DAVRANIŞ SERGİLEYEN İŞLETMEYE DEVLET EL KOYDU
AK Parti Söke İlçe Başkanlığının FETÖ destekçisi tavrının bir benzeri Nazilli'de yaşanmış ve bir işletmeye Devlet el koymuştu. FETÖ/PDY operasyonuyla gözaltına alının Uğur Derin Dondurucu Şirketinin sahiplerini savunan ve gözaltıları eleştiren Nazar Gazetesi ve matbaa tesislerine kilit vurulmuştu. İşletmenin iki ortağından biri tutuklanırken, diğeri de firar etmişti. Ani bir kararla önce İlçe'lerde ardından İl’lerde kongreye gitme kararı alınması, Söke gibi sorunlu ilçelerin FETÖ/PDY yapılanmasından temizlenmesi açısından önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.