AK PARTİ’DEN SÖKE'YE ÖZEL İLGİ

AK PARTİ’DEN SÖKE'YE ÖZEL İLGİ

“HAYDİ BİSMİLLAH…”LI AÇILIŞ

Gerçek Gazetesi / Arif AKÇAY
1 Kasım'da yapılacak milletvekilliği genel seçimleri öncesi Ak Parti Aydın İl Teşkilatı, yenilenen milletvekilliği aday kadrosuyla ve İlçe Teşkilatlarıyla koordineli bir şekilde seçimlerde ciddi bir rakip olduğunu adeta kanıtlamak istercesine çalışmalarına hız verdi. 
Çalışmalar kapsamında dün tam günlerini Söke'ye ayıran Ak Parti, sabah önce mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarıyla kah valtıda bir araya geldi ardından seçim bürosunu açtı ve milletvekilleri yedi ayrı kola ayrılarak başta Ziraat Odası olmak üzere Söke'de çeşitli ziyaretlerde bulundu. 
Dün sabah saat 10.00'da Ardıç Restoran'daki kahvaltılı toplantıya İl Başkanı Ömer Özmen, Ak Parti Aydın Milletvekili adayları Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz, Mustafa Savaş, Ersin Esenlik, Metin Yavuz, Hilmi Yıldırım ile Hakan Çağlar Erürker, İl Başkanı Ömer Özmen, yönetimi, Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer, ilçe yönetimi kadın ve gençlik kolları, Belediye Meclisi üyeleri tam kadro katılarak Söke mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensuplarıyla bir araya geldiler.

Önce kahvaltı yapıldı ve sofra duası emekli Aydın Müftüsü Bahattin Birlik kontrolünde okundu. Daha sonra adaylar tanıtıldı.
İl Başkanı Ömer Özmen, “Sökemizin önde gelen temsilcileriyle sohbet yapalım istedik, 2023 Türkiye vizyonunu beraber hazırlayalım istedik. Biz 13 yıldır iktidarda olan bir partiyiz ve yine güçlü bir kadroyla tek başımıza iktidara gelmek için desteklerinizi istiyoruz. Biz önce sizin Söke’yle ilgili bizden isteklerinizi dinleyip not alalım, sonra adaylarımız sizlere ne yapabileceğimizi anlatsın” dedi.
AK Parti Belediye meclis üyesi ve Söke Ticaret Odası yönetim kurulu üyesi Haldun Işıklı söz alarak, “Söke’de fakülteleri Sökeliler yaptı ama şimdi bir yüksekokulun Söke’den kaydırıldığı konuşuluyor. Bu konuda Rektör beyin bize ciddi bir cevap vermesini, öğrenci yurdunun ihalesi, Söke Garı restorasyonu, Menderes Nehri’nin kirliliğinin önlenmesi için neler yapılacak bilmek istiyoruz. Büyükşehir ile ilgili yasaların noksanlığından kaynaklanan sıkıntılar var ve yasalarda gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz” dedi. 
Bazı muhtarlar mahallelerindeki önemli sıkıntıları dile getirdi. Söke Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ulvi Atmaca, şehit aileleri ve gazilerle ilgili mecliste bekleyen 43 ayrı yasa teklifinin bulunduğunu ve bunların tek yasa haline getirilerek bir an önce çıkarılmasını beklediklerini belirtti. 
Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve Söke Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Refik Karataş da Otelcilik ve Turizm Meslek Yüksekokulu’nun Söke’den taşınıyor olmasını yadırgadıklarını, bu karardan dönülmesini beklediklerini söyledi.
Daha sonra başta milletvekili adayı Metin Yavuz söz alarak, “30 Mart yerel seçimlerinde Belediye Başkan adaylığım döneminde Söke için ciddi, büyük projelerimiz vardı şimdi bunları hayata geçirebilmek için 1 Kasım seçimlerinde destek bekliyoruz. Hazırladığımız projelerin hayata geçmesi AK Parti kadrosuna ve iktidarına nasip olacaktır” dedi.
Daha sonra diğer adaylar da söz alarak, Söke’nin, Aydın’ın ve Türkiye’nin sorunlarına AK Parti iktidarının çözüm bulacağını belirterek destek istediler. Yurt ihalesinin yapıldığını, Gar restorasyonunun da ihale aşamasında olduğunu belirttiler.
“HAYDİ BİSMİLLAH…”LI AÇILIŞ
Kahvaltı sonrası Aydın Caddesi üzerindeki seçim bürosu’nun açılışına geçildi. Seçim Bürosunun önünde ve diğer anons araçlarında sık sık Yüksek Seçim Kurulu’nca yasaklanan seçim şarkısı “Hadi Bismillah”ın çalınması dikkatleri çekti. Seçim Bürosu açılış kurdelesi yedi milletvekili adayı ve il başkanı tarafından kesildikten sonra adaylar kendilerini tanıtıp, 1 Kasım seçimlerinde destek istedi. Seçim bürosu açılışından sonra Kocacami’de öğle namazı kılındı ve vatandaşlarla sohbet edildi.
SÖKE ZİRAAT ODASI İSTEKLERİNİ DOSYAYLA SUNDU
Saat; 15.00 sıraları AK Parti ekibi Söke Ziraat Odası’nı ziyaret ederken burada Oda Başkanı M. Kemal Kocabaş tarım kesiminin isteklerini bir dosya halinde sundu. Kocabaş özetle, pamuk prim desteklemelerinde yüzde 4 kesintinin kaldırılmasını, ürün miktarını gösteren uydu veri tabanı uygulamasından vazgeçilmesini, üründe kalite kontrolünde tekrar devlet eksperlik sistemine dönülmesini, alet ve ekipmanda uygulanan ancak kaldırılan %50 hibe uygulamasına tekrar dönülmesini, lisanslı depoculuğun aksayan yönlerinin düzenlenmesini beklediklerini söyledi.
AK Parti ekibi, sorunların çözümünün AK Parti iktidarından geçtiğini vurguladılar. AK Parti ekibi daha sonra kendi aralarında 5-6 gruba ayrılarak akşamın geç saatlerine kadar Söke ziyaretlerini sürdürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.