AK Partili Erdem adım adım MHP’ye mi?

AK Partili Erdem adım adım MHP’ye mi?

MHP Söke İlçe Başkanı Ateş ve AK Parti Söke İlçe Başkanı Yeniusta “BİLGİMİZ YOK” dediler. Milletvekilleri Uzunırmak ve Erdem ise sessizliğe büründü.

Gerçek Gazetesi - Durmuş TUNA (Haber-Yorum)
Gazeteci Nezir Çetin'in geçen hafta sosyal medyadan paylaştığı iddialı haber siyasetin gündemini meşgul etmeye devam ediyor.
“AK PARTİ AYDIN MİLETVEKİLİ MEHMET ERDEM 2015 GENEL SEÇİMLERİNDE MHP’NİN ADAYI MI?” şeklindeki habere sosyal medya üzerinden çok sayıda yorum geldiği gözlendi. 
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in üst düzey MHP yetkilileri ile bir araya geldiği ve 2015 yılı genel seçimlerinde seçilebilir sıradan yani birinci sıradan aday gösterilmesi halinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) saflarına katılabileceği duyumunu MHP Söke İlçe Başkanı Orhan Ateş’e sorduk. Siyasi kulislerin gündem maddesi olan konu hakkında böyle bir gelişmeden şimdilik haberdar olmadığını söyleyen Orhan Ateş, “Ben de sizin gibi sürpriz gelişmeyi basından ve sosyal medyadan takip ediyorum.  Mehmet Erdem’in MHP çatısı altında siyaset yapmak istediği yönünde şuanda tarafıma gelmiş bir bilgi yok. Ama siyaset mesleği herşeye müsaittir. Şimdilik böyle bir gelişmeden haberim yok ama önümüzdeki günler de ne olur bilemeyiz.” dedi.
AK Parti Söke İlçe Başkanı Av. Abdullah Yeniusta da konu hakkında kendisine ulaşmış bir bilgi olmadığını söyleyerek, “Bence böyle birşey olmaz. Böyle birşey attan inip eşşeğe binmek olarak değerlendirilebilir. Asparagas bir haber olduğunu sanıyorum.” diyerek fazla yorum yapmaktan kaçındı.
Bilindiği gibi, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu eleştirmek isterken adeta baltayı taşa vurmuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde ve Aydın Su Kanalizasyon İşletmesi (ASKİ)nde görevlendirdiği kadroların Aydın dışından olmalarını eleştirmiş ve “Aydın’ı dışarıdan gelenler mi yönetecek” demişti.
Bu ifadeleriyle farkında olmadan bir anlamda da eski Başbakan ve şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı dolaylı yoldan iş bilmezlikle suçlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 30 Mart yerel seçimlerinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için atadığı Mustafa Savaş’ın da dışarıdan transfer olduğunu unutan Milletvekili Erdem, ASKİ Genel Müdürü Mithat Emre ve aynı durumdaki diğer bürokratlar için için kullandığı “Aydın’ı dışarıdan gelenler mi yönetecek” eleştirel sözünü aynı zamanda da kendi adayı Mustafa Savaş için kullanmış olmuştu. 
Bu eleştiri AK Parti Genel Merkezi’nin hoşuna gitmemiş ve Erdem’e adeta kırmızı kart gösterilmişti. Tüm uğraşlarına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da ulaşamadığı ve özür dileme şansı bulamadığı öğrenilen Mehmet Erdem sinirlerine hakim olamamış ve Gerçek Gazetesi imtiyaz sahibi ve başyazarı Durmuş Tuna’yı telefonla arayıp, bu haberden dolayı beddua okumuştu. Durmuş Tuna’yı lanetleme durumuna kadar gelen Mehmet Erdem’in bu olay nedeniyle 2015 genel seçimlerinde aday gösterilmeyerek kızağa çekileceği tahmin ediliyor. Milletvekili Mehmet Erdem’in 2015 seçimlerinde aday olmayı ve bir dönem daha milletvekili seçilmeyi çok istediği için gerekirse parti bile değiştirebileceği yönündeki iddialar siyasi kulislerde artarak konuşulmaya devam ediyor. Mehmet Erdem’in B planı olarak yaşama geçirmeyi düşündüğü gelişme hakkındaki savunması da  “Aydın’a hizmet etmek” olarak değerlendiriliyor. Bazı siyase ortamlarda bu görüşünü dillendirdiği konuşulan Mehmet Erdem’in, “Aydın’a ve Aydın halkına hizmet etmek istiyorum. Bu hizmeti gerekirse MHP çatısı altında yapabilirim.” şeklinde açıklama yaptığı ispatlanamazken, sessizliğe bürünmesi ise kafa karıştırıyor. AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in konu hakkında hiç bir açıklama yapmaması manidar olarak değerlendiriliyor. Milletvekili Erdem’in bu sukunluğu “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz” yorumlarına da neden oluyor. 

Gelişmelerden MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak’ın da rahatsız olduğu edinilen bilgiler arasında. Böyle bir durum karşısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin, AK Parti’den oy alabilmek için 1. sırayı Mehmet Erdem’e rahatlıkla verebileceği tahmin ediliyor. 1. sırayı kaptırmak istemeyen MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak’ın bu transferle ilgili yorum yapmaktan kaçındığı gözlenirken, Mehmet Erdem’in MHP’ye geçişiyle ilgili izleyeceği yol ise merak ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.