Akın, “19 Mayıs’ı heyecanla bekliyoruz”

Akın, “19 Mayıs’ı heyecanla bekliyoruz”

Akın, “19 Mayıs’ı heyecanla bekliyoruz”

█ Gerçek Gazetesi
Aydın Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Zeynel Akın, kurmayları ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı"na bu yıl devredilen 19 Mayıs Atatürk"ü anma ve Spor Bayramı programı hakkında açıklamalar yapan Akın, Aydın"a yapılan spor yatırımları ile Aydın"da yapılan faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yemekhanesinde düzenlenen toplantıda, Akın önemli açıklamalarda bulunurken, yılan hikayesine dönen Pınarbaşı"ndaki yüzme havuzu konusunda gelinen aşamaları anlattı.
“GENÇLİĞE ÖNEM
VERİYORUZ”
Geçtiğimiz dönemlerde gençlik ve spor alanında bütçenin yüzde 90"ının spora, yüzde 10"unun ise gençliğe ayrıldığını belirten Akın şu anda bu oranın yarı yarıya getirilmeye çalışıldığını kaydetti. Yaz döneminin gelmek üzere olduğunu belirten Akın, gençlik kamp merkezlerine iki yeni dönemin eklendiğini ifade etti. Kamp merkezlerine başvuruların internetten veya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü"nden yapılabileceğini ifade eden Akın, “Gençliğimize önem veriyoruz” dedi.
“ÖZEL İDARE"DEN
ALINAN
BÜTÇELERDE ÜST
SIRALARDAYIZ”
İzmir Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü"nün, 2012"de İzmir Özel İdaresi"nden aldığı bütçenin 1 milyon 300 bin TL olduğunu kaydeden Akın, “Bizim aldığımız bütçe ise 2 milyon 900 bin TL. Bu ödeneğin artacağını düşünüyoruz. Türkiye genelinde Özel İdarelerden alınan gelirler içerisinde en üst sıralarda yer alan illerden biriyiz. Bu konuda bize yardımcı olan İl Genel Meclisi üyelerine, Sayın Valimize teşekkür ediyoruz” dedi.
“YÜZME HAVUZ
KONUSU”
Aydın"da yılan hikayesine dönen ve Aydın Belediyesi"nin Koruma Amaçlı İmar Programı içerisinde bulunan, atıl durumdaki Pınarbaşı"ndaki Olimpik Yüzme Havuzu konusunda girişimlerde bulunduklarını ifade eden Akın, bu projeyi yeniden kapalı olarak inşa etmeleri durumunda 8 milyon TL"lik bütçe ayırdıklarını söyledi. Işıklı"da Adnan Menderes Ünviersitesi Veterinerlik Fakültesi"ne ait 14 bin metrekarelik bir alanı şu anda beklettiklerini belirten Akın, “Önceliğimiz Pınarbaşı"ndaki olimpik yüzme havuzumuz. Anıtlar Kurulu ile yaptığım son görüşmede buraya tamam diyeceklerini söylediler. Işıklı"da bulunan alan için ise çalışmalarımız var. Burası da güzel bir alan. Aydın"ın çok dışında değil. Haziran ayının ortalarında bu konuda çözüme yaklaşacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Akın, Işıklı"ya yüzme havuzu inşa etmeleri durumunda büyük bir sosyal tesis yapacaklarını kaydederken, “Son dönemde havuzla yatıp, havuzla kalktık. Adana"ya atanan valimiz Hüseyin Avni Coş ile şu an ki valimiz Kerem Al bizi hiç yalnız bırakmadılar. Birlik-beraberlik içerisinde havuzumuzu Aydın"a kazandıracağız. O zaman rahat bir uyku çekeceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
“BALTAKÖY"E
2013"TE ATIŞ
POLİGONU
YAPILACAK”
Aydın"ın atıcılık sporunda önde gelen illerden birini vurgulayan ve kendisinin de atıcılık sporu yaptığını ifade eden Akın 2013 yatırım programına Baltaköy"e atış poligonu yapılacağını ifade etti. Akın şöyle konuştu: “Türkiye genelinde sporcu ve katılım konusunda atıcılıkta çok başarılıyız. Gençler kategorisinde Türkiye birinciliğini alışkanlık haline getirdik. Sporcularımız zorlu şartlarda antrenman yapıyor. Bu kadar başarılı olduğumuz bir branşta tesisimizin olmayışı bizim eksiğimiz. Baltaköy"de bin dönümlük müsait bir alan var. Buraya 12 aya yayılmış bir spor tesisi yapmayı düşünüyoruz”
“PROJE YAPAN VE
PROJE ÜRETEN
BİR MÜDÜRLÜK
OLACAĞIZ”
Çalışmalarında sadece spor yapan ve spor yaptıran bir müdürlük amacını gütmediklerini kaydeden Akın, “Proje yapan, proje üreten bir müdürlük olmak istiyoruz. Bu amaçla "Anne-baba spor yapalım” projesine büyük önem veriyoruz. Çeşitli projeler gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.
“4.5 AYDA 34
FAALİYET YAPTIK”
Aydın"ı ulusal çapta tanıtmak ve ekonomik girdi sağlamak için çalıştıklarını kaydeden Akın, “4.5 aylık zamanda 34 faaliyet yaptık. Tüm spor dallarının federasyonlarına faaliyetler almak istediğimizi belirttik. Bu, Aydın"a ekonomik girdi sağlıyor. Kabuğunun dışına çıkan bir kurum olmak için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
19 MAYIS
KUTLAMALARI
19 Mayıs Atatürk"ün Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını ilk defa kendilerinin organize edeceğini söyleyen Akın, büyük heyecan duyduklarını söyledi. Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile bu konuda görüştüklerini kaydeden Akın sözlerini şöyle tamamladı: “Büyük katılımlı bir yürüyüş tertipledik. Yürüyüşte Aydın Engelli Basketbol Kulübümüzün sporcularına en önde yer vereceğiz. Müdürlük olarak heyecanla 19 Mayıs"ı bekliyoruz”
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.