Akkaya, “Tiyatroya daha çok sahip çıkılmalı

Akkaya, “Tiyatroya daha çok sahip çıkılmalı

Akkaya, “Tiyatroya daha çok sahip çıkılmalı

█ Gerçek Gazetesi
Söke Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Akkaya, tiyatrolara daha çok sahip çıkılması gerektiğini belirtti.
1961 yılında Uluslararası Tiyatro Enstitüsü"nün aldığı kararla 27 Mart tarihinin Dünya Tiyatrolar Günü olarak kutlandığını ve Enstitüye kayıtlı ülkelerin bu günü Tiyatrolar Bayramı olarak kabul ettiğini belirten Akkaya; tiyatronun Bir yaşam bilimi ve toplum sanatı olduğunu söyledi.
Söke Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Akkaya açıklamasında; “Sorunlar üzerinde düşünmeyi yargılamayı öğreten tiyatroya bu günlerde daha çok ihtiyaç duyulmaktadır. Çünkü ülkemiz üzerine oynanan oyunları bozacak, kendi geleceğine müdahale edecek gücü ve morali halkımızın bulması gerekir. Toplumun duyarlılığını artıran tiyatro bu işlevi ile de cumhuriyetimizin değerlerini ortadan kaldırılmasına, yok edilmesine karşı koyacak yapılanmaları oluşturmada etkin rol oynayacaktır. Bugün siyasi erkten gelen her türlü uygulamayı sorgulamayan olduğu gibi kabul eden bir yapılanmada Düşünce erkini ve özgürlüğünü öğreten tiyatroya ve tiyatro ekiplerine daha çok sahip çıkılmalıdır. Söke Belediyesi Şehir Tiyatrosu"da her sene hazırladığı oyunlarla Söke halkının kültür birikimini yansıtmaya toplum birey ilişkilerini kuvvetlendirmeye ve insanı yakından tanıtmaya devam edecektir. İnadına Sanat, İnadına Tiyatro. Güneş Dünyayı, Tiyatro İnsanı Aydınlatır” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.