AKKENTLİ, KARNELERİNİ GETİREN MİNİK ÖĞRENCİLERE KİTAP HEDİYE ETTİ

AKKENTLİ, KARNELERİNİ GETİREN MİNİK ÖĞRENCİLERE KİTAP HEDİYE ETTİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, sömestr sevinci yaşayan çocukların kendisini ziyaret edip karnelerini getirmesinin karşılığında minik öğrencilere kitap hediye etti

Söke’de 21 Ocak itibari ile 22 bin 100 öğrenci ve 2 binin üzerindeki öğretmen yarı yıl tatiline başladı.Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, öğrencilerin tatillerini en faydalı şekilde geçirmesi için Sökeli çocuklara karne hediyesi verdi. 

Karnelerini getiren minik öğrencilerle sohbet eden Akkentli ,Türk ve Dünya Klasiği'nden seçme kitapları öğrencilere hediye etti. Minik öğrenciler,kitap hediyesi için Akkentli’ye  teşekkür ederken, ara tatili boyunca  kitap okuma sözü verdiler.

Minik öğrencilerle tek tek ilgilenen Aydın Büyükşehir Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin minik öğrenciler için uyguladığı projeler hakkında bilgi verdi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun selamlarını ailelerine iletti. 

AKKENTLİ KİTAP OKUYAN ÇOCUKLARIN TÜM YAŞAMLARI BOYUNCA BAŞARILI OLDUĞUNA DİKKAT ÇEKTİ
Kitap okuma kültürünün yaygınlaşmasının önemini vurgulayan Akkentli," Bu gün çok özel misafirlerimiz vardı. Geleceğimiz çocuklarımız karnelerini göstermek için geldiler. Çok mutlu oldum çok başarılılar. Güzel bir nesil yetişiyor. Hepsi Özlem Başkanımızı tanıyor. Çok seviyorlar. Başarılı misafirlerimize dolu dolu bir sömestr tatili geçirmeleri için kitap hediye ettik. Hepsi de kitaplara ilgiyle sarıldılar. Bu beni ayrıca çok mutlu etti. Geleceğimiz onlar oturup sohbet ettiğinizde her biri ayrı bir dünya. Hayal güçleri muazzam. Prıl pırıl, gözlerinin içi gülen misafirlerimizle güzel bir zaman geçirdik.  Bazıları resim yapmayı çok seviyormuş. Özlem Başkanımızın resmini yapacaklar. Yaşadığımız sıkıntıların temelinde en az kitap okuyan ülkelerden birisi olmamız geliyor. Kitap okuma oranı arttıkça toplumsal ayrışmanın ve sıkıntıların önüne geçebiliriz. Hem kitap okumanın önemine dikkat çekmek, hem de çocuklarımızın karne sevincine ortak olmak istedim. Bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diliyorum. Böyle akıllı çalışkan bir nesil yetiştiren ailelerine ve eğitimcilerine teşekkür ediyorum.Vatana millete hayırlı, eğitimli, doğaya ve insana saygılı bir nesil olarak yetişmelerini temenni ediyorum."dedi.

VELİLER AKKENTLİ’YE TEŞEKKÜR ETTİ
Minik öğrencilerin anne babaları Akkentli’nin yaklaşımı ve samimiyetinden dolayı teşekkür ettiler. Öğrenci Velisi Mehmet Bulut , bu güzel düşüncesi için Akkentli'ye teşekkür ederek, " Geçtiğimiz hafta karne heyecanı yaşadık. Çok güzel heycanlar bunlar. Karneyi büyüklere göstermek. Oğlum Fatih Amcasına karnesini gösterdi. Kendisi kitap hediye etti. Çok güzel çok anlamlı bir hediye.  Bizimle bu heyecanı paylaştığı için teşekkür ediyorum. Fatih Beyin çocuklarla iletişimi her zaman çok iyi. Her zaman arar sorar. Oğlum Fatih amcasını çok seviyor. Karneni alınca bana getireceksin diye konuşmuştuk. Çok teşekkür ediyorum."dedi. 

Bir başka öğrenci velisi Orhan Balıkçı da, " Torunum bu gün Fatih Amcası'ndan karne hediyesi aldı. Çok mutlu oldu. Yanından çıktığından beri elinden kitabı düşürmüyor. Fatih bizim mahallemizin çocuğu babası ile birlikte büyüdük. Bu kadar yoğun programın arasında çocukları mutlu etmek onlarla vakit geçirmek şakalaşmak öğretici konuşmalar yapmak çok önemli çok güzel biz aile olarak çok mutlu olduk. Ayrıca oğlumdan öğrendim sürekli eğitim durumlarını okul hayatında neler yapıyorlar sorar öğrenirmiş. Ne güzel hareketler bunlar. Teşekkür ediyorum Fatih oğluma. Duydum onunda oğlu varmış adı Mehmetmiş. Benim oğlumda çocuğuna benim adımı koydu.  Allah Fatih oğluma da baba olarak karne heyecanı yaşamayı nasip etsin. Çocuk sevindirmek büyük sevap” dedi. 
Akkentli’nin çocuklarını her zaman arayıp sorduğunu okullarında bir sorun olduğunda çocuklarından bu taleplerini aldığını ileten öğrenci velisi Olya Makareviç “ Evlenince kızım ile Türkiye’ye yerleştim. Burada eğitim görüyor. Okula başlarken de bazı sorunlar olmuştu Fatih bey bize yardımcı oldu. Okulda yaşanan sorunlar için kızıma sen fahri olarak Büyükşehir Temsilcisisin demişti. Çok hoşuna gitti. Daha sonra başka okullarda çocuklara da söylemiş onlar kendi aralarında irtibat kurdular. Çok sevindiler sorumluluk almaları çok iyi oldu. Fatih Bey tam bir Türk misafirperveri kızım karnesini alınca hemen Fatih Başkanımıza götürmek istedi. Diğer çocuklarda aynı heyecanı yaşamışlar. Çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel ince bir davranış. Özellikle kitap hediyesi kızımın çok hoşuna gitti. Her haliyle güzel düşünülmüş çok güzel bir etkinlik oldu.” Dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.