ÖZCAN PEHLİVANOĞLU

ÖZCAN PEHLİVANOĞLU

AKP HEM SUÇLU HEM MAĞDUR !..

Akp’nin  Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı olan ve 7 Haziran 2015 seçimlerinde Siirt milletvekili seçilen vede adının önünde akademik bir ünvan bulunan Yasin Aktay’ı “Türk diye bir ırk yoktur” ve “Recep Tayyip Erdoğan, Salli Ala Muhammed” nakaratlı türkü söylemek gibi kabulü mümkün olmayan hususlarla tanıyorsunuz.
Bu beyefendi aynı zamanda Akp’nin gazetesi hüviyetini taşıyan Yeni Şafak’ta köşe yazıları yazıyor. Bakın bu gazetede 13 Haziran 2015 Cumartesi günü neler yazmış.
“...Açıkçası silahların gölgesinde, her türlü zor ve baskı altında oylarına el konulan  kürtler gerçeği söz konusudur” demektedir. Hani Doğu ve Güneydoğu’da devlet vardı. Birde diğer siyasi partilere niye oralara gidip miting yapmıyor ve siyasi faaliyet göstermiyorsunuz diye utanmadan soruyordunuz! Demekki sizde orada “her türlü zor ve baskı” olduğunu alenen kabul ediyorsunuz!
Devam ediyoruz “...bir muhtarın seçimlerden önce, seçim kampanyası kapsamında öldürülerek geriye kalan herkese mesaj verildiği bir ortamdan bahsediyoruz. Merak edenler için söyleyeyim, o muhtarın köyünde yani, kendi muhtarları öldürüldü diye intikan hissi duyması gereken Bağgöze köyünde Hdp’ye yüzde 80’in üzerinde oy çıktı”... Siz Akp olarak pkk’nın siyasi uzantısı olduğu herkesçe alenen kabul edilen Hdp ile çözüm denilen dağılma sürecini yürütmedinizmi? Bir de insanlardan “intikam hissi” duymasını bekliyorsunuz. Neresi doğrudur bu düşüncenin?
“Seçimlerden bir gün önce bir çok il ve ilçede Akp’nin bütün müşahitleri aldıkları tehtid ve güvensiz ortamı gerekçe göstererek kartlarını iade etti. Yani pkk silahının gölgesindeki bir çok sandığa Akp müşahit bile gönderemedi. Bir çok ilçede, köyde hatta şehirlerde açık oy kullanıldı.”... Neymiş efendim! Güvensiz ortam, silahların gölgesi, korkudan açık oy kullanmak... Türkiye’yi Akp bugünlere getirmedimi? Nerede seçimlerden bir gün önce “Milliyetsiz Türkiye” diye hutbe okutan soysuz sopsuz Diyanet? Önleyemedimi bunları?
Biz okumaya devam edelim Yasin Aktay’ı: “...Seçimlerden önce tek tek bütün evlere anketör kılığında defalarca ekipler yollanıp mesajlar verildi. Bize intikal eden sayısız şikayeti resmiyete çevirecek bir yol bile bulunamadı. Bir çok köyde çocukları kaçırılan aileler ve köylülere açıkça seçimle ilgili mesajları gönderildi”... İyi de niye bunlardan şikayetleniyor? Genel Başkan Yardımcısı olduğu ve şimdide milletvekili seçildiği Akp, bu memleketi 13 yıldır tek başına yönetmedimi? Türkiye’yi bu duruma Akp ve RTE getirmedimi? Neden şikayet ediyor bu adam? Nerede Akp’nin yönettiği devlet? Valiler, kaymakamlar, savcılar, emniyet ve ordu mensupları ne iş yapar? Nedir bu acziyet?
Aldatmayın ve kandırmayın artık bizleri! Hem yapıyor, hem mağduru oynuyor hemde utanmadan Türk Milletini kandırıyorsunuz. Bunları bir muhalif olarak ben söylemiyorum, 13 yıl iktidar olmuş Akp’nin en üst düzey yöneticisi söylüyor...
Ama Akp,Türk Milletini aptal yerine koydu ve koymayada devam ediyor. Ne diyelim, şeytan dürttü, bir Yeni Şafak aldık ve Yasin Aktay’ın yazdıklarını okuduk... Allah bunları yanıltıyorda bizde gerçekleri onların ağzından yada kaleminden sizlere gösteriyoruz. Akp, ülkenin Doğu ve Güneydoğu’sunu pkk’ya teslim etmiş, muhalefeti boş yere suçluyor ondan sonrada mağduru oynuyor, gerçek budur!.. İnşallah akıl gözünüz bir an önce açılır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar