AKP İL BAŞKANI ÖKTEN'İN SİLAHLI KİŞİLERLE MECLİS ÜYESİNİN EVİNİ BASTIĞI İDDİA EDİLDİ

AKP İL BAŞKANI ÖKTEN'İN SİLAHLI KİŞİLERLE MECLİS ÜYESİNİN EVİNİ BASTIĞI İDDİA EDİLDİ

AKP önceki dönem milletvekili Metin Yavuz'un katıldığı Facebook hesabından yapılan programda ortaya atılan iddia gündem oldu.

AKP önceki dönem milletvekili Metin Yavuz'un katıldığı Facebook hesabından yapılan programda ortaya atılan iddia gündem oldu.
Haber: Durmuş Tuna
İddiaya göre; AKP Aydın İl başkanı Gökhan Ökten partilisi AKP Söke Belediye Meclis Üyesi Hasan Turhan'ın yazlık sitedeki evini silahlı kişilerle birlikte basmış ve kapısına dayanmış. İl Başkanı Ökten'in baskını bizzat yönettiği iddia edilen olayda Turhan'ın dışarı çıkması istenmiş ancak ikna edilememiş.
Aydınlı gazeteci Ayla Deniz'in yönettiği ve gazeteci Metin Can'ın yanısıra AKP önceki dönem milletvekili Metin Yavuz'un konuk olduğu programda gündeme getirilen konu Aydın'ın birinci gündem maddesi oldu.
METİN YAVUZ'UN KATILDIĞI PROGRAMDA,
AKP İL BAŞKANI GÖKHAN ÖKTEN'İN SİLAHLI EV BASKINI GERÇEKLEŞTİRDİĞİ İDDİA EDİLDİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs seçimiyle ilgili kararlarının da sorgulandığı programda bol bol Metin Yavuz güzellemesi yapıldı. Metin Yavuz'un milletvekili adayı gösterilmemesi nedeniyle AKP'nin oylarının düştüğü belirtildiği anda konu Söke Belediye Başkanı seçimine getirildi. İl Başkanı Ökten Söke Belediye Başkanı seçim süreciyle ilgili eleştirilmeye başlandı ve bir iddia gündeme getirildi.

img-20230622-wa0011.jpg

İddiaya göre; AKP Söke Belediye Meclis Üyesi Hasan Turhan belediye başkan adayı olmak istemiş ancak AKP Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, CHP'li Meclis Üyesi Süleyman Yörük'ü aday çıkaracakları için AKP'li Meclis Üyesinin tavrına çok kızmış. Kararından döndüremeyince de silahlı kişilerle birlikte meclis üyesinin yazlık sitesini basmış. Kapısına dayandıkları meclis üyesinin dışarı çıkması istenmiş ve o anlarda belde silah görülmüş. AKP'li Meclis Üyesinin evini basan Ökten ve beraberindeki Söke Gençlik Kolları Başkanı ile Yöneticiler farklı algı yaratmak için formaliteden polis aranmış. Ökten ile beraberindekiler, Meclis Üyesi arkadaşları merak ettikleri için polisten yardım istenmiş göstermeye çalışmışlar. Meclis Üyesi kapıyı açmayınca da polis eve bacadan girmiş. Polis müdahalesiyle bu şekkde Turhan'a ulaşılmış ve aday olması engellenmiş.

SİYASİ HESAPLAŞMA MI?
İddianın gündeme getirildiği programın, konunun yeterince duyulmadığı için ses getirmediği düşünülerek tertiplediğini tahmin ediliyor.
Önceki dönem milletvekili Metin Yavuz'un 14 Mayıs genel seçimlerinde tekrar milletvekili adayı gösterilmemesinin sorumlusu olarak AKP Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten'i sorumlu tuttuğu ve bu nedenle konunun gündeme getirildiği iddia ediliyor.
İl Başkanlığı seçiminde de Ökten'in karşısındaki bir başka adayı destekleyen Yavuz'un katıldığı programda ortaya atılan iddia siyasi hesaplaşma olarak yorumlandı.
Program yapımcısı Ayla Deniz'i TBMM'de ağırlayan Metin Yavuz bir çok olayda destek gördü. Adnan Menderes Üniversitesi önceki dönem Rektörü Osman Selçuk Aldemir'in "Metin Yavuz benden 51 Milyon TL. değerinde ihale istediği" şeklindeki açıklamasında da Metin Yavuz'u destekleyen Ayla Deniz olmuştu.

TURHAN SESSİZLİĞİNİ KORUYOR
AKP'li Meclis Üyesi Hasan Turhan konu hakkında açıklama yapmazken, iddialar üzerine sosyal medya hesabından "silah kullanmayı severim" şeklinde tabanca görselli paylaşım yaptı. Paylaşımı daha sonra silen Hasan Turhan'ın sessizliğini bozması bekleniyor.

ÖKTEN'İN AÇIKLAMA YAPMASI BEKLENİYOR
İl Başkanı Ökten'in programda gündeme gelen iddia nedeniyle Metin Yavuz'a tepkili olduğu ve ilerleyen saatlerde konu hakkında açıklama yapacağı gelen bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.