AKP VE MHP İLE BİRLİKTE HAREKET EDİYOR

AKP VE MHP İLE BİRLİKTE HAREKET EDİYOR

KUŞADASI HALKI ÖZLEM ÇERÇİOĞLU'NU DESTEKLİYOR

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

 

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Kuşadası TARİŞ Alanında yapmayı planladığı Kent Meydanı (Yeşil Alan) projesinde ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Başkan Özlem Çerçioğlu yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi tarafından 25 milyon liraya kamulaştırılan arsa halkın kullanımına sunulmaya hazırlanırken; Kuşadası Belediyesi’nin izlediği politika eleştiriliyor.

 

KUŞADASI HALKI ÖZLEM ÇERÇİOĞLU'NU DESTEKLİYOR

Kent Meydanı (Yeşil Alan) olarak projelendirilen 10.000 m2'lik arsanın 9.000 m2’lik bölümü yeşil ve açık alana ayrılırken; yeraltı otoparkı, Kültür Merkezi, Sergi Salonu, Sanat Galerisi, Denizcilik Dairesi Başkanlığı’nın yer alacağı Hizmet Binası bulunuyor. Özlem Çerçioğlu'nun projesi Kuşadası halkı tarafından destek görürken; projeye karşı her türlü siyasi adımın atılıyor olması kamuoyunun tepkisini çekiyor. En büyük tepkiyi ise; Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı çekiyor.

 

ÖZER KAYALI AKP VE MHP İLE BİRLİKTE HAREKET EDİYOR

Projeye olumlu görüş bildirdiği ortaya çıkan Kuşadası Belediyesi Yönetiminin şimdi de projenin yaşam bulmaması için imza kampanyasına destek verdiği belgelendi. Kayalı'nın "Bu ne yaman çelişki!" dedirten yaklaşımı karşısında açıklama yapıp yapmayacağı merak konusu. Kayalı’nın; aralarında AKP ve MHP’nin de bulunduğu TARİŞ Platformu adı altındaki siyasi oluşumula birlikte hareket etmesi başta CHP tabanı olmak üzere Kuşadası hakından tepki gördü.

 

GİZLİ DESTEĞİ BELGELENDİ

Kendilerini çevreci olarak lanse eden siyasi grubun değirmenine su taşımakla suçlanan Özer Kayalı sessizliğe bürünürken; kamuoyundan gizlediği belgelerin bir bir ortaya çıkmasıyla zor durumda kaldı. Kuşadası Belediyesi’nin siyasi oluşuma gizli destek verdiği hep konuşulmuş ama belgelenememişti.

 

STK TEMSİLCİLERİNİN KAFASI KARIŞTI

TARİŞ Platformu adı altında hareket eden siyasi oluşuma dışarıdan destek veren Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Temsilcilerinin de son gelişmelerle kafaları karıştı. İyi niyetlerinin suistimal edildiğini anlamaya başlayan bazı STK Temsilcileri; proje hakkında araştırma yapmaya başladıkları öğrenildi. Kuşadası Belediye Başkan Özer Kayalı tarafından projeye olumlu görüş bildirilmiş olmasına rağmen bu bilginin kendilerinden gizlenmesi hatta “Projeye olumlu görüş bildirildi mi?” şeklinde sorguladıklarında da “Böyle bir şey kesinlikle yok!” şeklinde gerek Kuşadası Belediyesi kanadından gerekse TARİŞ Platformu tarafından yalanlama gelmesine anlam verilemiyor.

 

MUZAFFER ERYİĞİT'TEN SONRA ŞİMDİ DE HAKAN TURAN İMZASI

Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Eryiğit imzasını taşıyan ve olumlu görüş belirtilen resmi yazıyı ortaya çıkarmamızdan sonra şimdi de projenin yaşam bulmaması için AKP ve MHP’nin de destek verdiği imza kampanyasına izin verildiği ortaya çıktı. Belediye Başkan Vekili Hakan Turan imzasını taşıyan resmi izin yazısı Selda Bağcan’ın “Zilleri Taktı” şarkısını hatırlattı. Şarkı sözlerinde olduğu gibi; proje konusunda bir ileri iki geri yaptığı hatta resmi belgelerle sobelendiği için şeffaf bir maske taktığı görülen Özer Kayalı’nın iplerinin kimlerin elinde olduğu sorgulanıyor. Proje konusunda izlediği samimiyetsiz tavrı ve mensubu olduğu CHP’ye karşı AKP ve MHP ile birlikte haraket etmesi de ihanet olarak değerlendiriliyor.

photo-2018-07-18-09-02-38-001.jpg

belge-005.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.