AK Partililer iftarda buluştu

AK Partililer iftarda buluştu

AK Partililer iftarda buluştu

Gerçek Gazetesi
Murat TAN
AK Parti Söke İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyeleri ile partililer, Sanayi Sitesi Merkez Lokantası"nda düzenlenen iftar yemeğinde biraraya geldi.
İftar yemeğinde katılan AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, 10 Ağustos"ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri"ne ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.
AK Parti Genel Merkezi"nin talimatıyla eş zamanlı olarak Türkiye"deki tüm teşkilatlarca birlik, kardeşlik ve dayanışma bağlarının güçlenmesi amacıyla gerçekleştirilen iftar yemeğine, AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, AK Parti Söke İlçe Başkanı Abdullah Yeniusta ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Söke Kadın Kolları Başkanı Yeter Ertürk, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Aykut ve 30 Mart Yerel Seçimleri"nde AK Parti Söke Belediye Başkan Adayı olarak yarışan Metin Yavuz ile parti kadrolarında uzun yıllar görev yapmış eski yönetim kurulu üyeleri ile ailelerinin de katılımda bulunduğu gözlendi.
“BAŞBAKANIMIZIN
CUMHURBAŞKANLIĞI
DÖNÜM NOKTASI
OLACAK”
İftar yemeğinden sonra konuşan AK Parti İlçe Başkanı Yeniusta, “Önümüzde 10 Ağustos"ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimleri var. 30 Mart Seçimleri sürecinde hep beraber çalıştık. İnşallah Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan"ın Cumhurbaşkanı olması için önümüzdeki 1 aylık süreç içerisinde birlikte canla başla çalışacağız. Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olmasının ülkemize çok daha olumlu bir ivme kazandıracağına, ülkemiz ve dünyadaki tüm mazlumlar için bir dönüm noktası olacağına canı gönülden inanıyorum. Bu seçimler belki yerel seçimler kadar zor ve değişik olmayacak ancak sonuçta hep beraber çalışmamız gerekiyor. Ülkemizdeki bundan sonra siyasetin, ekonominin yönü açısından gelişmeler ve istikrar açısından Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olması son derece önemlidir. Söke"de yaşayan AK Partililer olarak bizim üzerimize düşeni en iyi şekilde yapacağımızdan hiçbir şüphemiz yok. Malum Ramazan Ayı"ndayız. Ramazan Ayı"nın bereketi ve feyziyle aramızda yaşadığımız sıkıntı ve problemler her ne olursa olsun önümüzdeki süreçte AK Parti davasını, ülkemizin memleket meselesini Söke"de temsil etmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Aramızdaki kırgınlık ve dargınlıkları bitireceğiz” diye konuştu.
“17 VE 25 ARALIK
DARBE GİRİŞİMLERİNİ
PÜSKÜRTTÜK!..”
Yeniusta"dan sonra partililerine hitap eden ve 10 Ağustos"ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri"nin önemine ilişkin gerçekleştirdiği konuşmasında çarpıcı açıklamalarda bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, “Türkiye"de özellikle MİT Müşteşarı"na yönelik girişimlerle su yüzüne çıkan Türkiye"nin yeniden değişimi ve dönüşümünün engellenmesi amacıyla tertip edilen gayretlerin 17 ve 25 Aralık"ta iyice kendini belirginleştirerek darbe maiyetine ulaştığını hep birlikte müşahade ettik. Bu kaos ortamı Türkiye"ye fayda getirmedi. Bizim insanımızın zenginliğinin yurtdışına transfer edilmesine sebep oldu. Bu aslında yan etkiydi asıl hedef bu değildi. Amaç Türkiye"yi kısa süreli sömürüden ziyade uzun süreli hükümranlıkları altında tutmanın gayreti içerisindeydiler. Başbakanımızın dik duruşu sayesinde 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerini püskürttük. Başbakanımızın dik duruşu darbe girişimcilerini ürküttü” dedi.
“CUMHURBAŞKANLIĞI
SEÇİMLERİYLE VESAYET
SONA ERECEK!”
80 darbecilerinin yargılanması ile gelişen sürecin Türkiye"de hukuk devletinin tesis edilmesinin göstergesi olduğuna işaret eden Milletvekili Kılınç, “Cumhurbaşkanlığı Seçimleri Türkiye ve Türkiye"ye güvenen mazlum devletler için çok büyük önem taşıyor. Anadolu"ya girişimizin tarihi olan 1071"den bu yana bu coğrafyada ilk defa Türk Milleti kendini yönetecek olan devlet başkanını bizzat seçecek. Bu seçim 90 yıllık bir seçim değildir. Bu seçim 1071"den bu yana gelen Türkiye"yi, 2023"lere ve 2071"lere, hatta gelecek binyıllara taşıyacak bir sürecin başlangıcı olacaktır. 10 Ağustos"ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı seçimiyle artık vesayet rejimi resmen Türkiye"de bitmiş olacak” şeklinde konuştu.
“BU SEÇİMLER ÖZAL"IN
CUMHURBAŞKANLIĞI
SEÇİMİNDEN FARKLIDIR”
AK Parti kurulduğu günden bu yana kendisini "AK Parti"nin ve Başbakan"ın sevdalısı" olarak nitelendirdiğini vurgulayan bazı partililerin "Cumhurbaşkanlığı Seçimleri"nde Başbakan Erdoğan"a oy vermeyeceğim" şeklinde birtakım yorumları üzerinden de eleştirilerde bulunan Milletvekili Kılınç, “Başbakanımıza Cumhurbaşkanlığı Seçimi"nde gerekli desteği vermek gerekiyor. 10 Ağustos"ta yapılacak olan seçimler sıradan bir seçim değildir. Bu seçim Merhum Özal"ın Cumhurbaşkanlığı seçiminden çok farklıdır. Oradaki seçim sistemi ve Cumhurbaşkanı tanımı farklıydı. Şu an seçimin yöntemi çok farklı. Başbakanımız, "Cumhurbaşkanı olursam, Anayasa"nın bana verdiği bütün yetkileri kullanacağım" dedi. Anayasasının verdiği yetkileri niye Abdullah Gül kullanamadı da kendisi kullanacak? Anayasanın 104. Maddesinin girişinde; "Cumhurbaşkanı Devlet"in başıdır" ibaresi yer alıyor. Başbakanımız 104. Maddeye dayanarak bunu söylüyor. Yasama, yürütme, yargı ile asker üzerindeki yetkileri anayasada tarif ediliyor. En önemli olan ise Cumhurbaşkanı"nın yürütmeye başkanlık etmesidir. Cumhurbaşkanı isterse Bakanlar Kurulu"na nezaret eder, isterse kendi nezaretinde Bakanlar Kurulu"nu toplayabilir” dedi.
“AK PARTİ HALKIN
GÜVENOYUNU ALMIŞTIR”
Başbakan Erdoğan"ın, “2015 Seçimleri"nde halkımızdan anayasa değişikliği için tekrar talepte bulunacağız” sözlerini hatırlatan Milletvekili Kılınç, “Bizi gelecek 1000 yıllara hazırlayacak olan, Sivil Cumhurbaşkanı ve Sivil Anayasa için düğmeye basılmış durumdadır. Yerel Seçimler"de yüzde 30 dahi oy alamayacak diyenlere rağmen Türkiye"de AK Parti iktidarı halkın güvenoyunu almıştır. Bizler milletvekilleri olarak 25 Temmuz"a kadar Ankara"dayız, önemli kanun görüşmeleri söz konusu. Mali ve SSK ile SGK yapılanmaları için birçok madde görüşelecek. Türkiye"de halkımızın gerçekten ihtiyacı olan düzenlenemeyen pek çok konuyu içeren maddeleri görüşeceğiz. İl Yönetimi"nin belirleyeceği takvim çerçevesinde yine sizlerle beraber olacağız. Şimdiden bayramınızın ve Kadir Gecesi"nin hayırlara vesile olmasını diliyorum” sözleri ile konuşmasını noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.