ALDEMİR, AYDIN'IN BİLİNMEYEN ZENGİNLİKLERİNİ ANLATTI

ALDEMİR, AYDIN'IN BİLİNMEYEN ZENGİNLİKLERİNİ ANLATTI

ALDEMİR, AYDIN'IN BİLİNMEYEN ZENGİNLİKLERİNİ ANLATTI

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, ‘Aydın’ın Bilinmeyen Ekonomik Zenginlikleri’ konulu konferans verdi. 
  Bugüne kadar Aydın’da 200’e yakın proje yazdığını ifade eden Prof. Dr. Aldemir, “Aydın işlenmeyi bekleyen bir elmas madeni. Yıllık ortalama sıcaklık 18 derece. 946 bin nüfus ile bakir bir bölgede yaşıyoruz. Nem olarak optimal bir neme sahibiz. Şanslı bir iliz. Aydın’da, üniversite-özel sektör işbirliği artmalı. Bilim ve teknoloji ile ilgilenen kurumların sayısı artmalı. Teknokent ve agrokent kurulmalı. Özellikle , Aydın’ın sıçrama yapması için teknokent şart. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarına da görev düşüyor. Bölgedeki çiftçi ile Ziraat Fakültesi kaynaşmalı. Fakülte, çiftçiye yardımcı olmalı, destek vermeli” ifadelerini kullandı.
  AKARSU ENERJİSİ ÖNEMLİ
  Aydın’ın güneş, jeotermal, akarsu, biyogaz ve rüzgar enerjisi açısından zengin olduğuna dikkat çeken Aldemir şunları söyledi:
  “Aydın 10 ay güneşli. Dünya üzerinde güneş enerjisinin kullanılacağı en iyi yer Aydın. Bugün, belediye başkanlığı seçimlerinde her aday jeotermal ile ilgili konuşuyor. 2010 yılında ABD’li bir profesörü Aydın’a getirdik. Aydın’ın zemininin kaygan olduğunu söyledi. Ayrıca, topraktaki kükürtdioksit oranı çok yüksek. Jeotermal çok basit değil. Ciddi olmak lazım. Aydın, akarsu enerjisi ile 200 mw elektrik enerjisi elde edebilir”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.