ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ’NDEN ÇERÇİOĞLU’NA TEŞEKKÜR

ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ’NDEN ÇERÇİOĞLU’NA TEŞEKKÜR

SÖKE BELEDİYESİNİN MECLİS KARARINA UYMASI İSTENİYOR

Haber Merkezi

Söke Alevi Kültür Derneği Başkanı Şevki Kaya, bazı şirketler tarafından söz verilmesine rağmen yapılamayan Söke Cemevi bahçesinde toprak kaymasını önleyebilmek amacıyla yapılacak istinat duvarı çalışmasına katkı sağlayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür etti. Alevi kültürünü yaşatmak ve Alevi toplumunun sorunlarına çözüm üretebilmek için türlü mecralarda seslerini duyurmaya çalıştıklarını söyleyen Kaya, "Söke'deki tüm kurum ve sivil toplum örgütleriyle uzlaşı içerisindeyiz. En son yardım çağrımıza kayıtsız kalmayıp, istinat duvarı çalışmamıza katkı sağlayan Başkan Çerçioğlu'na teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

350'den fazla üyesi bulunan Söke Alevi Kültür Derneği'nin yaklaşık 13 yıl önce temel atılmasının ardından Söke Belediyesi ile Alevi camiasının duyarlı bağışçılarının katkılarıyla imece usulü tamamlandığını söyleyen Kaya, "Dernekteki faaliyetlerimiz ve sosyal etkinliklerimiz aralıksız devam ediyor. Cemevi'nde zaman zaman dedeler eşliğinde ibadetlerimizi yapıyoruz. En son bir an önce tamamlanması gereken istinat duvarı için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'ndan yardım istedik. Bazı şirketler istinat duvarı çalışmamızda yardımcı olacaklarını sözünü vermişlerdi ama sözlerinde durmadılar. Başkan Çerçioğlu'na sıkıntımızı iletir iletmez kendisi üzerine düşeni yapacağını söyledi ve yaptı. Başkan Çerçioğlu'na teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki günlerde dernek üyelerimizle kendisini makamında ziyaret edip teşekkürlerimizi sunacağız" dedi.

"SÖKE BELEDİYESİ, MECLİS KARARINA UYSUN"

Bağışlarla ayakta duran bir dernek olduklarını söyleyen Kaya, "Bizim esasında belediyelerden ihtiyaçlarımız için taleplerimiz bellidir.Cemevi için Söke Belediyesinde geçtiğimiz aylarda meclis kararı çıktı. Karara göre diğer ibadethanelere sağlanan tüm olanaklardan yararlandırılmamız gerekiyor ancak hiçbir yardım alamadık. Camilere yapılan temizlik yardımı gibi ufak tefek konularda bile halen herhangi bir destek almış değiliz. Cemevine de camilere gösterilen hassasiyet gösterilsin. Örneğin camilerin elektriği asla borçları nedeniyle kesilmezken, AYDEM bize bu konuda asla tolerans göstermiyor. Fakat şu da var ki, geçmiş dönemlden beri Söke Belediyesi bizden su parası almıyordu. Aydın Büyükşehir Belediyesi de bu konuda bize ibadethane statüsünde olduğumuz için aynı kolaylığı sağlıyor. Ancak Camilere temizlik ihtiyaçları konusunda yardım sağlayan Söke Belediyesi bize de aynı yardımı sağlasın. Meclis kararı laf olsun diye mi çıktı anlamak mümkün mümkün değil" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.