Alevilerin duyguları ile dalga geçemezsiniz

Alevilerin duyguları ile dalga geçemezsiniz

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Söke Eşsözcüleri M. Celal Gümüş ve Sevay Açıcı: Hükümet; Alevileri Sünnileştirilmek sureti ile asimilasyonu olduğunu her pratik adımı ile ortaya koymaktadır.

İSLAM GÜÇLÜ / Gerçek Gazetesi
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Söke Eşsözcüleri M. Celal Gümüş ve Sevay Açıcı tarafından hazırlanan ortak yazılı basın açıklamasında, Kahramanmaraş’ta 19 Aralık 1978 tarihinde başlayan ve 26 Aralık tarihine kadar devam eden Alevilere yönelik kirli tertip ve katliamda 150’den fazla insan öldüğü, yüzlerce evin yıkıldığı, işyerleri tahrip edildiği, Alevilerin canlarına mallarına ve namuslarına yönelik yapılan katliam sonrası Maraş adı Alevilerin acı tarihlerine bir acı daha eklediği belirtildi. 
Açıklamada; daha birkaç ay evvel Ankara Ağır Ceza Mahkemesinde sonlandırılan 12 Eylül darbesini yapan paşaların yargılandığı davada, iddianame ve kararda da darbeyi hazırlayan tertiplerden biri olduğu hükme geçen, devletin kirli ellerinin de bulaştığı bu katliamın Alevilerin hafızasından silinmesinin beklenmesi mümkün olmadığı belirtildi.
Yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Bir yandan alevi açılımı adı altında alevi yurttaşları ile iletişim kanalları açtığını sanan hükümet, somut olarak Alevileri ilgilendiren hiçbir konuda bir adım atmadığı gibi, açılımdan kastettiğinin Alevilerin Sünnileştirilmek sureti ile asimilasyonu olduğunu de her pratik adımı ile ortaya koymaktadır. Samimiyetsiz propaganda siyasetinin inandırıcılığı yoktur. İkiyüzlü siyaset biran önce terk edilmelidir. Kahramanmaraş valiliği alevi yurttaşların düzenlemek istedikleri ölülerini yâd edecekleri anmayı yasaklamış, 21 Martta yapılacak mitinge izin vermeyerek Alevileri n sesine bir kez daha kulaklarını kapatmıştır. Devletin aymazlığı umursamazlığı burada bitmiş değildir. Bugün basına girilen haberlerde, kim olduğu bilinmeyen grupların 19 Aralık günü için kutlama çağrısı yaptıkları, ilin çeşitli yerlere toplanma ve kutlama içerikli afişler astıkları bilgisi yer almıştır. Şuyu vukuundan beter bu olayda; Vali anmaya yasak, kutlamaya izin vermiştir. Derhal görevinden alınmalıdır. Devlet, hükümet Kahramanmaraş ‘ta suç ortaklığından biran önce vazgeçmeli ve insanların acılarına saygılı olmalıdır. Aleviler devletin oyuncağı değildir, acıları ile bu şekilde alay edilmesine izin vermeyeceğiz. Tüm ülke kamuoyunu, ayıplarımızla ve ayıplarımızda ısrarla bizi yaşatmaya devam edilmesine ses çıkarmaya davet ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.