Algün; “KOSGEB kredileri hak edene ulaşmalı”

Algün; “KOSGEB kredileri hak edene ulaşmalı”

Algün; “KOSGEB kredileri hak edene ulaşmalı”

Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, KOSGEN kredilerinin hak eden esnaf ve sanatkara ulaşması gerektiğini belirtti.

Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, yaptığı açıklamada, “Uzun zamandır esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarının çözümüne yönelik talep ve isteklerimiz Devletimiz çözmek için çaba göstermeye başladı. Geçtiğimiz yıllarda bir türlü duyuramadığımız sesimizin hükümetimiz tarafından duyulması ve sorunların çözüme yönelik çalışmalar yapması biz esnaf ve sanatkarlara umut vermiştir. Devlete olan borçların yapılandırılmasındaki eksikliklere rağmen doğru bir iş yapılmıştır. Akabinde Borcunu ödediği halde bankalarca sicili bozuk görülen esnaf ve sanatkarlarımızın sicillerinin affedilmesine yönelik çalışmalar gelmiştir ve buda yerinde bir karardır” dedi.

KOSGEB kredilerine ihtiyacı olmayan başvurmasın?
KOSGEB kredilerine ihtiyacı olmayanların başvurmaması gerektiğini ifade eden Algün, “KOSGEB aracılığı ile esnaf ve sanatkarlarımıza 1 yıl ödemesiz 36 ay taksitli 50 bin lira kredi imkanı sunulmuştur. Bu uygulama esnaf ve sanatkarımıza ciddi bir güç katacak yıllardır ortada ne yapacağını bilmeyen birçok işyerinde çarklar yeniden dönmeye başlayacaktır. Burada yaşanacak en büyük sorun ihtiyacı olmadığı halde sadece daha çok kazanmak isteyen tuzu kuru ve sicili temiz insanlarımızın öncelikle sıraya girmeleri hem başvuruları zora solmakta hem de ihtiyacı olanlara bu kredimin ulaşması zorlaşmaktadır. Bu kredi her müracaat edene verilecek ise elbette herkese alsın ancak bu kredi yıllardır ihmal edilmiş sektörlerde çökme noktasına gelmiş esnaf ve sanatkarlara can suyu olacak ise kredinin kimlere verileceği konusunda ciddi bir çaba harcamak gerekmektedir özellikle bu vb kredileri ihtiyacı olmadığı halde alıp daha çok avantaj sağlamak isteyenlere bir şekilde dur demek lazımdır. KOSGEB başvuru süresi uzatılmalı ve kredi alacak esnaf ve sanatkarın sayısı artırılmalıdır. Özellikle imalat sektöründe çalışanlara öncelik tanınmalıdır. Hükümetimize ve Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Ancak lütfen takip etmeyi ihmal etmesinler ki amacına ulaşsın” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.