Alkaner: “Didim'in kendine özgü müşterisi var”

Alkaner: “Didim'in kendine özgü müşterisi var”

Didim Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner, 2015 yaz döneminde turizmde yaşanan krizin Didim’e pek etkilemeyeceğini kaydederek “Didim’in kendine özgür müşterisi var. Havası ve denizinden etkilenen İstanbullu, Almancı denilen Türk müşterisi var.

Didim Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner, 2015 yaz döneminde turizmde yaşanan krizin Didim’e pek etkilemeyeceğini kaydederek “Didim’in kendine özgür müşterisi var. Havası ve denizinden etkilenen İstanbullu, Almanca denilen Türk müşterisi var. Şu ana kadar pek etkilemedi” dedi.

Didim Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner 2015 yaz döneminde ülkemizdeki turizm hareketliliği ile Didim’in turizm sezonunu değerlendirdi. Alkaner Ülke anlamında turizmde düşüşün olduğunu ve Rusya’daki krizin etkilerine değinerek “ Ülkenin yurt dışından bakışı şu anada değişmiş değil bu güne kadar insanla Türkiye’ye bakarken güven duyamamasının sebebi güneydoğudaki IŞID’ın sınırımızda yer alması ve Suriye ile olan gerginlikler sıkıntı veriyor. İnsanlar için en önemli şey yaşam güvenliği, bu yüzden güven zafiyeti oluştu. Diğer tarafta Demokrasinin gerginleşmesi ve kavgaya dönüşmesi demokratik tepkiye dönüştü. Fransa ve Hollanda’da ciddi tepkiler veriyor. Bunun sonucunda İspanya ve Yunanistan kazandı. Seçimleri bekliyorduk. Seçimler bazı dersler verdi. Halkın demokrasiye olan güvenci ortaya çıktı. Bunların ardından barut gibi bir şeylerin patlaması süre... Rusya krizinin ardından Antalya’da % 65’lik boş olan oteller var. Antalya’da ciddi yatak kapasitesi ve bu da fiyatları etkiliyor. Promosyon yaparsanız ama yüksek boyutlara varmamalı. İnsanlar siz bu fiyatlarda satıyorsanız neden geçmişte bize yüksek sattınız diye tepkilerde olabilir. Tur operatörleri da fiyatların düşmemesini istiyor. Türkiye’de sıkıntılı turizm sezonu var” dedi.
Didim’in turizm sezonuyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Alkaner, “Didim’de zaten büyük ağırlık küçük otellerde; bu tür oteller okullar kapanınca açılıyor. Büyük otellerde Nisan ayında açılıyor. Didim’in kendine özgür müşterisi var. Havası ve denizinden etkilenen İstanbullu, Almanca denilen Türk müşterisi var. Şu ana kadar pek etkilemedi. Bulgaristan gibi ülkelerin müşterilerine buraya aktarması önemli. Onun dışında Haziranın ikinci döneminde okulların kapanmasıyla iç pazara döneceğiz. Didim birazda bu noktada hareketli ama genel anlamda düşüşler olacaktır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.