Altını olanlar sarraflara koştu

Altını olanlar sarraflara koştu

Altını olanlar sarraflara koştu

Koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından altın fiyatlarının aniden yükselmesi ile vatandaşlar ellerindeki altınları satmaya başladığı belirtildi. Aydın’da pek çok kişi elindeki altını satarken, sarraflar son günlerde satın alanın az, satış yapanın çok olduğunu belirttiler.
Doların tarihi yükselişine karşılık altın fiyatlarının yükselmesinin en önemli sebebinin hükümetin kurulamamasından kaynaklandığını belirten sarraflar, piyasalardaki belirsizliğin devam ettiğini ve kimsenin ne yapacağını net bilemediğini belirttiler.
Altın fiyatlarında kısa sürede ciddi oranda artış olduğunu belirten Aydınlı Kuyumculardan Yunus Hikmetoğlu, “Altın fiyatlarının artması, doların yükselmesi ve piyasalardaki belirsizliğin bize göre en önemli nedeni hükümetin kurulamaması. Piyasada bir belirsizlik var şu anda piyasada paranın dönmediği, ticaretin çok kısıtlı bir şeklide yapıldığı bir dönemdeyiz. Piyasada ciddi bir tedirginlik var, yatırımcılar çekindikleri için altın ve döviz almıyorlar. Fiyatların yükselmesi nedeniyle pek çok kişi de elindeki altını satmaya başladı. Şu anda sarraflar olarak daha çok takı altını satıyoruz. Ama pek çok kişi elindeki altını fiyatların yükselmesi nedeniyle satıyor” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.