Altınkum Plajı ilk 10’da

Altınkum Plajı ilk 10’da

Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, İngiliz Tur Firması Thomson tarafından yapılan ankette Altınkum Plajı’nın dünyanın ilk 10 plajı arasında gösterildiği belirtti.


Gerçek Gazetesi

Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, Thomson adlı İngiliz Tur firmasının yaptığı ankette Altınkum Plajı"nın 7"inci sırada yer almasını değerlendirdi. Atabay; “Nitelikli tesis sayımızı arttırsak turizm potansiyelimizde artar. Tur firması tarafından yapılan ankette 7. sırada yer almak turizmciler olarak bizleri mutlu etti. Bu yükseliş ilçemizde gerçekleşen değişim ve düzenli büyümenin getirisidir. Birçok sorun belediyenin çalışmaları ile çözüldü ve yabancı turistin uluslar arası yapılan bir ankette 7. sırada tercih edilir duruma geldik. Aynı ankette Marmaris İçmeler Plajı bizden daha önde, bu yüzden bizden önde olanı örnek almalıyız. Turizmciler olarak hedeşerimiz büyük, bu doğrultuda çalışmalara devam edeceğiz” dedi.
Didim'in turizmde belirli bir noktaya geldiğini belirten Atabay; “İlçemizde bulunan beş yıldızlı oteller tur yataklarını dolduruyorlar. İngiliz tur operatörleri aldıkları yatak sayısını arttırıyorlar. Nitelikli tesis sayısını arttırırsak turist potansiyelini de arttırırız” diye konuştu.
Didim nitelikli yatak kapasitesi konusunda eksiği olduğunu ifade eden Atabay; şunları söyledi: “Tur operatörleri ile anlaşmalı oteller dolu. Didim'de yatak sayısı 24 bine dayandı ama 5 yıldızlı tesis, yani yabancı turist tarafından tercih edilen tesis az. Turizm biraz nitelik değiştirmeye başladı. Otellerimizde değişim lazım, sadece anlaşmalı otellerin dolduğu ortada, bu böyle gitmez” dedi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.