Altıntaş: "Bal yapmayan arı gibi boş boş uçup vızıldama"

Altıntaş: "Bal yapmayan arı gibi boş boş uçup vızıldama"

Aydın Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Barış Altıntaş, KP’nin Büyükşehir Meclis üyesi Mustafa Arı'yı sert bir dille eleştirdi. "Bal yapmayan arı gibi boş boş uçup vızıldama"

Aydın Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Barış Altıntaş basın açıklamasında şunları kaleme aldı:

Kadın – erkek eşitliğini konu alan “kadın temalı soyut heykel” yarışmasına karşı çıkarak hayır diyen bir zihniyete sahip olan AKP’nin Büyükşehir Meclis üyesi Mustafa Arı, bal yapmayan arı gibi boş boş uçup vızıldamaya başlamış. Kadın heykelinin yapılmasına karşı çıkan Mustafa Arı siyasi konumunu kullanarak, devlete ait, eşinin müdür olarak görevde bulunduğu Tariş arazisine LPG tüplerini koyuyor, yerleştiriyor. Sanki ailesinin tapulu arazisi gibi kullanıyor ama ne hikmetse bir türlü kira sözleşmesini gösteremiyor.

Tariş arazisini bu şekilde kullanmasına AKP il yönetiminden, ilçe yönetiminden ne de milletvekillerinden bir ses çıkmıyor. Neden ses çıkmıyor? Çünkü AKP zihniyetine göre devletin imkânlarını kullanmak normal şeyler, hayatın olağan akışında olan şeyler.

Devletin malı deniz misali kendilerinde bu hakkı annelerinin ak sütü gibi helal görüyorlar. Bulunduğu konumun tüm nimetlerinden faydalanmak 18 yıllık AKP iktidarında bir gelenek bir kural konumunda oluyor.

Bal yapmayan arı vızıldamış Büyük Menderes Nehri’ni Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ kirletiyor, atıksuları arıtmadan bırakıyor diye havada uçmuş. Burada bir dur bakalım Mustafa Arı. Bu söylediğin laflara ancak sizin yandaşlarınız inanır.

Büyükşehir olmadan 2014 yılından önce İl Özel İdaresi kaç tane çalışır atıksu arıtma tesisi yaptı. AKP’li belediyeler kaç tane atıksu arıtma tesisini çalıştırdı ya da yaptı soruyorum sana? Ben cevap vereyim çünkü sen cevap veremezsin hiç yapılmadı. Bunu bir yere not al, not al ki aynı soruları sorma.

Aydın’daki atıksu arıtma tesisleri, 2014 yılında Aydın Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra çalışır hale geldi. 2014 yılından önce 14-15 yıl İl Özel İdaresi’nde AKP’li belediyelerde bu arıtma tesislerini neden yapmadınız, neden çalıştırmadınız. İyi ki Aydın Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partili de bu tesisleri revizyondan geçirdi, bakımlarını gerçekleştirdi, yenilerini yaptı da atıksuların deşarjını mevzuata uygun hale getirdi. Bunları öğrenmek çok kolay Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne telefon açıp sorarsın. Atıksu arıtma tesislerinin durumu nedir, öncesi nasıldı şimdi nasıl? Sana doğruları söylerler ve sende söylediğinle kalırsın, bir daha vızıldamazsın. Tüm atıksu arıtma tesislerinin deşarjları mevzuata uygun. Bunu sen anlamak istemiyorsun ama gerçek olan bu. Gerçekler her zaman acı verir doğru söylemeyene.

Kuşadası atıksu arıtma tesisi de, Efeler merkez atıksu arıtma tesisi de ve diğer tesislerde verimli olarak çalışıyor, çalışmaya da devam edecek.

Çevre konusunda hassas isen, incinmiş isen lütfen yerinden kalkıp jeotermallerin çevreyi katletmesine, kirletmesine ve her gün havaya bıraktığı hidrojen sülfür “çürük yumurta kokusunu” engelle, onların avukatlığını yapma. Gidin Söke’deki Kipaş kâğıt fabrikasının yeraltı sularını bitirmesine ses çıkar. Çevreyi kirletmesini engelle, engelle ki boyunu posunu endamını görelim.

Sizler Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun çevre konusundaki hassasiyetini tartışacak en son kişilersiniz. Şuana kadar yapılan ve daha yapılacak olan çalışmalarla çevreye karşı duyarlılığı katlanarak artacaktır.

Unutma ki; “cümleler doğrudur sen doğru isen doğruluk bulunmaz sen eğri isen.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.