Amerikalı ünlü piyanistin muhteşem konseri büyüledi

Amerikalı ünlü piyanistin muhteşem konseri büyüledi

Amerikalı ünlü piyanistin muhteşem konseri büyülediBİR İLKİ YAŞAYAN NAZİLLİ HALKI KONSERE HÜCUM ETTİ

Gerçek Gazetesi
Nazilli'de bir ilki gerçekleştiren Nazilli Belediyesi, kısa bir süre önce alınan kuyruklu piyano'nun açılışı için konser düzenledi. Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Devlet Konservatuarı ile Genç Nazilli Lions Kulübü'nün ortaklaşa düzenledikleri Kuyruklu Piyano açılış konserine dünyaca ünlü Piyanist Benjamin Moritz ile yine dünyaca ünlü viyolonsel sanatçısı Özgür Elgün katıldı. Konserin geliri, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Devlet Konservatuarı'na bağışlandı.
Nazilli Belediye Tiyatro Salonunda verilen ilk piyano konseri için günler öncesinden satışa sunulan biletler kapışıldı. Başta Belediye Başkanı Aytekin Kaplan olmak üzere İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim, Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Günal, ADÜ temsilcileri, çeşitli kurum ve kuruluşlarla sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar konsere yoğun ilgi gösterdi.
Viyolonsel sanatçısı Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Öğretim Üyesi ve Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özgür Elgün, İzmir Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Selin Uzun konserin birinci bölümünü birlikte gerçekleştirdiler. Özgür Elgün'ün viyolonseli eşliğinde balenin muhteşem figürlerini sergileyen bale sanatçısı Selin Uzun, izleyiciden büyük alkış aldı. Birinci bölüm sonunda Elgün, Belediye Başkanı Aytekin Kaplan'a sanata katkılarından dolayı bir plaket vererek teşekkür etti. Konserin ikinci bölümünde Özgür Elgün, Amerikalı Ünlü Piyano Sanatçısı Benjamin Moritz ile birlikte düet yaptılar. Daha sonra Moritz solo verdiği ve yaklaşık 45 dakika süren konserinde William Bolcom ve Ludwing Van Beethoven'ın dünyaca ünlü Piyano konçertolarını seslendirdi. Toplam beş ünlü eserin seslendirildiği piyano açılış konserinin sonunda Amerikalı Piyano sanatçısı Moritz, başta Belediye Başkanı Aytekin Kaplan olmak üzere sanata destek veren ADÜ konservatuarına ve Nazilli Genç Lions Kulübü üyelerine teşekkür eden bir konuşma yaptı. Konser bitiminde sanatçıları ayakta uzun süre alkışlayan izleyiciler, muhteşem konser nedeniyle teşekkürlerini dile getirdiler. Nazilli Genç Lions Kulübü Dönem Başkanı Canan Çengelci yaptığı konuşmada, Nazilli'de bir piyano olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade ederek Belediye Başkanımızın sanat adına Nazilli'ye kazandırdığı Kuyruklu Piyanonun açılışını dünyaca ünlü sanatçılarımızla birlikte gerçekleştirmekten dolayı Kulüp olarak çok mutluyuz. İlkini başarı ile gerçekleştirdiğimiz konserin devamının geleceğini duyurmak istiyorum. Konserin tüm gelirini ADÜ Devlet konservatuarına bağışladığımızı da ifade etmek istiyorum. Emeği geçen herkese de çok teşekkür ediyorum dedi. (iha)a

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.