Anadolu Giysileri El Sanatları Sergisi beğeni gördü

Anadolu Giysileri El Sanatları Sergisi beğeni gördü

Anadolu Giysileri El Sanatları Sergisi beğeni gördü

Gerçek Gazetesi
Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi"nde Öğretmen, dilbilimci, yazar, rehber, el sanatları üreticisi Ruhiye Mine Kayra, Anadolu kadınının sanatçı yönünü, köylünün doğa bilgisinin değerini tanıma ve tanıttığı el sanatları sergisi açtı.
Yaşamını Çamlık köyünde sürdüren Kayra, yılların birirkimi ile Anadolu"nun her yöresinden topladığı ve 12 kişilik bir grupla köyde oluşturduğu atölyesinde yaptıklarını Kuşadası Belediyesi İbramaki sanat galerisinde sergiledi. Önlükler, çoraplar, lavanta torbaları ve değişik yörelerden bez bebeklerin yer aldığı sergi büyük ilgi gördü.
Ruhiye Mine Kayra, Yapılan her bebeğin üzerindeki giysiler, Anadolu'nun zengin kültürünü temsil ediyor. Kullanılan kumaşlar, renkler, işlemelerin her biri farklı bir yöreyi temsil ediyor. Her bebeğin başındaki yemeni farklı bağlandı. Anadolu kadınının yaratıcılığını renklerini ve hissettiklerini vurgulayarak, özellikle çocuk ve gençlere bilmedikleri ve görmedikleri yaşamları anlatma amacı olduğunu belirtti. Alaylı ve Okullu Kadınların üretimleri ile ekonomiye katkılarını da sağladığını söyleyen Ruhiye Mine Kayra, kadınların bilinçleri ile dünyayı daha da yaşanılır hale getirmeye katkı vermekten mutlu olduğunu belirtti.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.