Anadolu Yıldızları Kuşadası'nda parladı

Anadolu Yıldızları Kuşadası'nda parladı

Aydın’da yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi Türkiye Judo Şampiyonası final müsabakaları büyük çekişmeye sahne oldu.

Kuşadası Uğur İnan Spor Salonu’nda yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi Türkiye Judo Şampiyonası final müsabakalarına 17 ilin 24 takımdan oluşan 97 erkek, 93 bayan sporcu olmak üzere toplam 190 sporcunun katıldı. 24 idareci, 24 antrenörün nezaretinde müsabakalara katılan sporcuların karşılaşmalarını 36 hakem yönetti. Müsabakaları Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, Judo İl Temsilcisi Sefer Bakış, Judo Federasyon Temsilcileri, İl ve İlçe Spor Şube Müdürleri izledi.
Müsabakalar sonucunda kilolarında ilk üç dereceye giren sporculara madalyaları verildi. Müsabakaların bitiminden hemen sonra yapılan puanlamaya göre bayanlarda birinci 37 puanla Trabzon, ikinci 36 puanla Samsun, üçüncü 32 puanla Ankara oldu. Erkeklerde ise ilk üç derece birinci 56 puanla Kocaeli, ikinci 38 puanla Ankara, üçüncü 30 puanla Van’a şeklinde oluştu.
2014-2015 sezonu içinde Aydın il içi ve bölgesel şampiyonalar dışında Okul Sporları Gençler Judo Gurup müsabakaları, Okul Sporları Yıldızlar Türkiye Judo Şampiyonası ve Anadolu Yıldızlar Ligi Türkiye Judo Şampiyonası gibi üç önemli spor turnuvasının Aydın’da yapılmasının önemini belirten Judo İl Temsilcisi Sefer Bakış, bu tür müsabakalar sonucunda Aydın’da lisanslı judo sporcusu sayısını 250’ye çıkardıklarını söyledi. Bakış, Efeler ilçesinde 3 salonda, Çine ilçesinde 3 salonda, İncirliova ilçesinde 2 salonda ve Koçarlı ilçesinde 1 salonda beş antrenör nezaretinde Judo çalışmalarının altı spor kulübüne kayıtlı sporcularla yapıldığını ifade etti. Bakış, Eylül-2015 tarihinden sonra Söke ve Kuşadası’nda da Judo Çalışmalarına başlamayı hedeflediklerini ve bu müsabaka ile Kuşadası’nda alt yapıyı oluşturduklarını anlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.