Android'li cihazınıza RAM ekleyin

Android'li cihazınıza RAM ekleyin

Android'li cihazınıza RAM ekleyebileceğinizi biliyor muydunuz?

Android'li telefonunuz muhtemelen 16GB depolama alanına sahip. Ancak performansı belirleyen bileşen, aslında RAM miktarınız. Üst seviye Android'li cihazlarda 2GB veya daha fazla RAM bulunsa da bazı cihazlar, yalnızca 1GB ve hatta 512MB RAM ile gelebiliyorlar.

PC'lerin aksine telefonunuzun RAM'ini artırmanız mümkün değil. Ancak hemen pes etmeyin, çünkü aslında RAM'i artırmanın zahmetsiz sayılacak bir yolu var.

Neden daha fazla RAM'e gerek var?

Geniş bir depolama alanı, daha çok fotoğraf, video ve uygulama saklamanıza olanak tanırken ek RAM, işlemcinizin daha hızlı çalışmasına yardım edecek ve cihazınızı hızlandıracaktır.

Android için RAM'inizi temizlediğini ve boşalttığını iddia eden birçok uygulama var; bunları daha önce denediğinizi düşünüyoruz. Burada ise RAM'inizi fiziksel olarak nasıl artıracağınızı göstereceğiz.

Root'lu cihazlarda RAM takası

Android'li telefonunuz veya tabletiniz root'lu ise, ROEHSOFT RAM Expander (SWAP) (30 TL) ile RAM'inizi genişletebilirsiniz. Uygulama biraz pahalı, bu yüzden cihazınızla uyumlu olup olmadığını bu uygulama ile kontrol etmenizde fayda var.

MemoryInfo & Swapfile Check'i yükledikten sonra "Start RAMEXPANDER Test Here" üzerine dokunun ve kontrol etmek istediğiniz SD kartı seçin. Son olarak "Click for result" üzerine dokunun. "Congratulations" ("Tebrikler") mesajını görürseniz, RAM Expander'ı kullanmanıza sakınca yok demektir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.