Anlamlı İstek

Anlamlı İstek

DAVUTLAR’A ÜNİVERSİTE BİNASI KAZANDIRMAK İSTEYEN GURBETÇİ KUTLU ÇİFTİNİN ÖZEL İSTEĞİ “OKULUN ADI YA CUMHURİYET, YA DA ATATÜRK” OLSUN

YILMAZ ÖLMEZ
Gerçek Gazetesi
Kuşadası ilçesi"ne bağlı Davutlar beldesinde yaşayan Kutlu çifti beldeye üniversite binası kazandırmak için belediyeden arsa talebinde bulundu. Belediye Başkanı Tuncay Uysal bu isteği sevinçle karşılayıp 10 bin metrekare alanı üniversite kampüsü için tahsis etti, protokol düzenlendi. Aydın Valisi Mustafa Malay, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal ve bazı belediye meclis üyeleri, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu ve hayırsever Emine-Veli Kutlu çifti katıldılar.
Aslen Sivaslı olan ve 35 yıl Almanya"da çalıştıktan sonra Davutlar beldesine yerleşen Kutlu çifti, protokol heyecanı yaşadılar. Belediye Başkanlığı makamında düzenlenen protokol imza töreninde ilk konuşmayı belediye başkanı Uysal yaparken, “Hayırsever Kutlu ailesi bize bu teklifle geldiklerinde hiç tereddütsüz olumlu yanıt verdik ve Taşlıbelen mevkiinde 10 bin metrekare alanı tahsis edebileceğimizi söyledik. Hayırsever Kutlu çiftinin bu isteği üzerine ADÜ Rektörümüz ile görüşme talebinde bulunduk ve Sayın Rektörümüzün sıcak ilgisi ve alakasıyla karşılaştık. Üniversite eğitimi için Davutlar"ın birçok ilçe ve beldeden daha fazla imkânlara sahip olduğunu ifade eden Rektörümüz hızla protokol hazırlığına başlamamızı istedi. Okul binamız 3 katlı olacaktır. Belediyemizin Fen işleri ekiplerinin kontrolünde gerçekleştirilecek. Belediye olarak ta bizde her türlü katkıyı sağlayacağımızı taahhütte bulunduk. Hedefimiz 2010 yılında binamızı tamamlayıp Üniversitemize devretmek. Davutlar"ın Üniversite öğrencilerimize avantaj sağlayacak bir başka özelliği de ikinci konutların olması. Bu konutlar Temmuz ve Ağustos aylarında yazlıkçılar tarafından kullanılıyor ve 10 ay boş kalıyor.10 Aylık bu boşluk döneminde de Üniversite öğrencilerimiz bu konutları kiralayabilirler. İlk etapta bin öğrencinin beldemizde eğitim göreceğini hesaplarsak 4 Öğrenci bir araya gelerek bir konut kiralasalar 250 konut değerlendirilmiş olur. Davutlar Deniz, Güneş Kum turizminin yanı sıra termal turizmle de son yıllarda adını duyurmaktadır” dedi. Hayırsever. Beldemize Üniversite binası kazandıracak olan Kutlu çiftimizin birde bizden özel istekleri oldu. Okulun isminin Cumhuriyet yâda Atatürk olmasını istediler. Bizde onların bu anlamlı ricalarını olumlu bulduk. Rektörümüzde bu isteği sevinçle karşıladı” dedi.
Hayırsever Veli Kutlu"da, ”Birlik ve beraberliğe, Cumhuriyet ve Atatürk İlke ve İnkılâplarına dün olduğu gibi bugün daha çok sahip çıkmamız gerektiğine inancımızla böyle bir düşüncesine girdik” dedi.
Eğitime yapılan katkının çok kutsal olduğunu söyleyen ADÜ Rektörü Şükrü boylu hayırsever aileye bir kez daha teşekkür ederken,”Ülkemizde maalesef yeterli bina olmadığı için her yıl 1 milyon çocuğumuza biz Yüksek Okullarda imkân sunamıyoruz. Bu nedenle de eğitime yapılan yatırımı kutsal bir görev olarak görüyoruz. Davutlar eğitim içinde hem altyapı hem de iklim şartları açısından çok uygun. Katkı sağlayan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. Vali Malay"da Kutlu çiftine teşekkür ederek, maddi durumu elverişli olan hayırseverlerin eğitime ve sağlığa katkı koymalarını istedi.
Ardından Üniversite binasının yapımı için imza protokolüne geçildi. İmzaların atılmasıyla da hayırsever çifti ilk kutlayan Vali Malay oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.