AÖF öğrencileri dijital çağda yaşanan bu kuyruğa isyan etti

AÖF öğrencileri dijital çağda yaşanan bu kuyruğa isyan etti

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’ne kayıt yaptıracak olan öğrenciler adete sıra işkencesi yaşıyor. Bazen gün içinde kayıtlarını tamamlayamayan öğrenciler sırayı terk edip ertesi gün yeniden sıraya geçiyor.

- Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’ne kayıt yaptıracak olan öğrenciler adete sıra işkencesi yaşıyor. Bazen gün içinde kayıtlarını tamamlayamayan öğrenciler sırayı terk edip ertesi gün yeniden sıraya geçiyor. Dijital çağda yaşanan bu sıra sıkıntısının çözülmesini isteyen öğrenciler, “Bilgisayardan kayıt yaptırıyoruz. Bir daha buraya gelip sıraya geçerek kayıt işlemlerini onaylatmak için işkence yaşıyoruz” diye konuştular.

Aydın Merkez Cumhuriyet Mahallesi Kozdibi Meydanı’nda bulunan Açık Öğretim Fakültesi’nin bürosunun önü kayıt yaptırmak isteyen binlerce öğrenci ile dolup taşıyor. Üç gündür devam eden kayıt kuyruğu öğrenciler için adeta işkenceye dönerken, sıra bazen Kozdibi Meydanı’ndan Tevfik Fikret Caddesi’nin ilerisine doğru uzanıyor. Yaşanan yoğunluk nedeniyle cadde boyunca iş yerlerine giriş çıkışlarda sıkıntı olduğu gibi öğrenciler saatlerce sırada beklemek zorunda kalıyor. Bir çoğu çalışanlardan olan AÖF öğrencileri dijital çağda yaşanan bu soruna bir çözüm getirilmesi gerektiğini belirterek “Artık her şey bilgisayardan yapılabiliyor ama nedense bizim kayıtlarda teknolojinin nimetlerinden yeterince faydalanılamıyor. İnternet üzerinde önce kayıtlarımızı yaptık. Bankaya harçlarımızı yatırdık. Şimdi burada kayıtlarımızı onaylatıyoruz. Tabi saatlerce bekleyerek bu işlemi yaptırabiliyoruz. Yetkililerden bu sorunu çözmelerini istiyoruz” diye konuştular.

 
 

Yaşanan yoğunluktan en çok çaycılar memnun kalırken, bölgede çay ocağı işleten esnaflar öğrencilere çay servisi yaparak yaşanan sıkıntıyı avantaja dönüştürmeyi bildiler.

AÖF ÖĞRENCİLERİ DİJİTAL ÇAĞDA YAŞANAN BU KUYRUĞA İSYAN ETTİ

AÖF ÖĞRENCİLERİ DİJİTAL ÇAĞDA YAŞANAN BU KUYRUĞA İSYAN ETTİ

AÖF ÖĞRENCİLERİ DİJİTAL ÇAĞDA YAŞANAN BU KUYRUĞA İSYAN ETTİ



 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.