Arıcılar Destek İstedi

Arıcılar Destek İstedi

Arıcılar Birliği hükümetten destek istedi

Arif Akçay
Gerçek Gazetesi
Aydın Arıcılar Birliği'nin arı ve bal üreticilerinin sorunlarını tesbit etmek, çözüm yolları aramak amacıyla düzenlediği toplantı Söke Ziraat Odası konferans salonunda yapıldı.
Toplantıda Aydın Arıcılar Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Reyhan, CHP İl Genel Meclisi üyesi Kazım Er, Sökeli üretici Ali Kılınç ile Arıcılar Derneği'nde görevli Ziraat Teknikeri Zehra Alkan arıcıların sıkıntılarını dinleyerek çözüm yolları önerdiler.
Arıcılar, yaşanılan kuraklığın arıcılık sektörünü de olumsuz yönde etkilediğini, kovan sayılarının azaldığını, bal üretiminin yarıyarıya azaldığını belirterek hükümetin bu sektöre desteğini istediler. Özllikle Avrupa Birliği ülkelerinde yasaklanan tarım ilaçlarının ülkemizde kullanılmasının denetlenmeyişinin arılara büyük zarar verdiğini buna bir sınırlama getirilmesi gerektiğini vurguladılar.
CHP İl Genel Meclis üyesi Kazım Er, üreticilerin Birliğin önderliğinde ortaklaşa hareket etmeleri halinde sorunların aşılabileceğini belirterek, "Başbakanlığın Afet Genelgesi'ne Aydın ilinin de alınması için Aydın Arıcılar Birliğinin girişimler başlatması için biz üreticiler de destek olmalıyız. Öncelikle arıcıların da kuraklıktan etkilendiği için afet kapsamına alınarak Ziraat Bankası kredi borçları ertelenmeli, desteklerin arttırılması için birlikte çalışmalar yapmalıyız"dedi.
Arıcılar Birliği temsilcileri de Afet Yasası'ndan faydalanabilmek için girişimler başlattıklarını, bu tür karşılıklı bilgilendirme toplantılarını sürdüreceklerini belirtirlerken, Ziraat Teknikeri Zehra Alkan, Arıcılar Birliği olarak üreticilere her zaman teknik bilgi desteğine hazır olduklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.