ARIKAN: "KURTULUŞ YILDÖNÜMÜMÜZ KUTLU OLSUN"

ARIKAN: "KURTULUŞ YILDÖNÜMÜMÜZ KUTLU OLSUN"

Söke Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa İberya Arıkan 6 Eylül Kurtuluş Günü töreninde bir konuşma yaptı. Arıkan, "Bugün bağımsız, özgürce, refah ve huzur içinde yaşıyorsak birçok isimsiz kahramanlarımıza borçlu olduğumuzu unutmamalıyız." dedi

Söke Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa İberya Arıkan 6 Eylül Kurtuluş Günü töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 

Türk Milleti verdiği milli mücadele ile tüm dünya ülkelerine örnek olmuş bir toplumdur. “Bağımsızlık benim karakterimdir” diyen bir lider ve ona inanıp, ardına düşen kahraman Türk Milleti; milli mücadele ile bir milletin küllerinden yeniden nasıl doğacağını göstermiştir.
Kurtuluş savaşı ve Milli Mücadele; bir millete vurulmak istenen esaret zincirini adeta kırmıştır. Milli diriliş ve emperyalist güçlere karşı bir şahlanış örneği olan milli mücadelenin sonunda zafer; Sökemiz için 6 Eylül 1922'de tarihe altın harflerle yazılmıştır.
Bugün bağımsız yaşamamızı sağlayan, devrim meşalesini yakan Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm vatan kahramanlarını minnet, şükran ve saygıyla anıyoruz. 
Ayrıca bu büyük mücadele içinde yer alarak vatan cephesinde savaşmış kocaman yürekler var. Sökemizin yiğidi Sökeli Cafer Efe, Aydınımızın vatan kahramanları Yörük Ali Efe, Demirci Mehmet Efe, Gökçen Efe, Germencikli Sarı Efe'yi ve daha nice Kuva-i Milliyecileri rahmet ve minnetle anmak gerekir.
Bugün bağımsız, özgürce, refah ve huzur içinde yaşıyorsak onlara ve daha birçok isimsiz kahramanlarımıza borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. 
Bu topraklarda yaşanan büyük mücadele, düşman işgalinden kurtuluşun zorlu öyküleri her birimize örnek olmalıdır. Gelecek nesillere aktarılmalıdır. Bunun içindir ki 6 Eylül’leri Kurtuluş Günü olarak kutluyoruz. Kurtuluş günleri o kentlerin yerel bayramlarıdır. Bu anlamda bayramımız kutlu olsun.
Bu duygu ve düşünceler içinde Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşları ve tüm vatan kahramanlarını bir kez daha minnetle anıyor; Düşman İşgalinden Kurtuluşumuzun 99. Yıldönümünü kutluyorum.
Saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.