ASILSIZ HABER YAPANLAR YALANLANDI

ASILSIZ HABER YAPANLAR YALANLANDI

GERÇEKLER GÖRMEZDEN GELİNDİ

Gerçek Gazetesi

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden asılsız haberlere yalanlama geldi.

Yapılan yazılı açıklamada; "Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında, Efeler İlçesi ASTİM Bölgesi’nde bulunan hayvan barınağında sokak köpeği katliamı adı altında asılsız ve gerçeği yansıtmayan haberler yer almıştır. 24.11.2017 tarihinde 444 40 09 iletişim hattına düşen ihbar üzerine Aydın merkeze bağlı Zeybek Mahallesi TOKİ evleri civarında kimin tarafından yapıldığı belli olmayan zehirlenme olayının gerçekleştiği öğrenilmiştir. Alınan ihbar sonrası olay yerinde zehirlenen 13 köpek sevki sağlanarak tedavi edilmek üzere Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait hayvan barınağına getirilmiştir. Tüm müdahalelere rağmen 5 köpek yaşamını yitirmiştir. Olayın gerçekleşmesi ile ilgili büyükşehir belediyesi tarafından her türlü tutanak tutulmuş ve gerekli raporlamalar yapılmış olup görüntülerinde kayıt altına alınmıştır." denildi.

Açıklamanın devamında; "Bu sebeple 2017 yılında gerçekleşen bu olayla ilgili, sosyal medya ve haber sitelerinde büyükşehir belediyesi ile ilgili olarak gerçeğe aykırı bir şekilde ve kaynağı doğrulanmaksızın haber yapan kişi ve basın organları hakkında yasal yollara müracaat olunacaktır. Hayvanları koruma ve bakımlarını sağlamaya yönelik çalışmalarımızda halkımızla aynı hassasiyeti paylaşmaktayız. Ölmek üzere olan hayvanların tedavilerini sağlamaya yönelik gerçekleştirilen çalışmaların bu şekilde kamuoyuna yansıtılması, görüntülerin paylaşılması kötü amaçlı olup halkımızın bu haberlere itibar etmeyeceği hususunda güvenimiz tamdır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." denildi.

Hayvanların yaşamlarını kurtarmaya yönelik çabaların görmezden gelinerek ve maksatlı bir şekilde asılsız haber yapmaya çalışanlar kamuoyunun gözünde zor durumda kaldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.