ASILSIZ TEMAYÜL SONUÇLARINA TEPKİ!

ASILSIZ TEMAYÜL SONUÇLARINA TEPKİ!

Koyuncu: Her kafadan ayrı bir temayül sonucu açıklaması yapılıyor

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) 7 Haziran Milletvekili seçimlerinde aday gösterilecek isimler için sivil toplum kuruluşları (STK) ve derneklere 23 Mart'ta temayül yoklaması yapmıştı. Sivil toplum kuruluşu başkan ve yönetim kurulu üyeleri Efeler’de bir tesiste kurulan 9 sandıkta oylarını kullanmıştı. 

Sivil  toplum kuruluşlarının da kullandığı oylara göre temayül belirlendi. Aydın’da 2 bin 500’e yakın sivil toplum örgütü ve derneği bulunuyor ve yaklaşık 14 Bin kişilik bir oy kullanma potansiyeli var. 

Kullanılan oylar ile sivil toplum kuruluşları AK Parti’nin Aydın’daki milletvekili adaylarının sıralamasını şekillendirirken, AK Parti Genel Merkezinden resmi açıklama yapılmamasına rağmen gündem asılsız haberlerle meşgul.

Bir iddiaya göre; Söke aday adaylarından Dr. Selma Özcan temayül sonuçlarına istinaden 180 oy aldı ve kendisine 18. sırada yer buldu. Ancak buna rağmen 245 oy aldığı ve 12. sıraya yerleştiği şeklinde algı yaratılmaya çalışıldığı görüldü.

Asılsız haberde; Selma Özcan'ın 245 oy, Sebahattin Akkın'ın 208 oy, Mehmet Koyuncu'nun 151 oy, Metin Yavuz'un 150 oy, Namık Yıldırım'ın 104 oy, Ömer Koyuncuoğlu'nun 82 oy aldığı belirtildi. En çok oyu Söke'den Selma Özcan'ın aldığı yönündeki bilgi, haberin çıkış kaynağı açısından da ipucu vermiş oldu.

Aday Adaylarından Mehmet Koyuncu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun danışmanı ile görüştüğünü belirterek, "Böyle haberlere itibar edilmemesi gerektiğini belirtildi. AK Parti Genel Merkezi tarafından henüz temayül sonuçlarının açıklanması söz konusu değildir. Bunlar nereden geldiği belli ve maksatlı haberlerdir." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.